Diktátorozik az MSZP – nem tetszik nekik a kvótaellenes alaptörvény-módosítás

Az MSZP szerint nem legitim az alaptörvény megváltoztatása, Orbán Viktor és a Fidesz egy érvénytelen népszavazás alapján nem hozhat olyan döntést, amely csaknem 10 millió ember jövőjét befolyásolja.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője ezt Orbán Viktor miniszterelnök szavaira reagálva közölte az MTI-vel. A miniszterelnök korábban sajtótájékoztatón azt mondta, az alaptörvényt négy ponton módosítanák, amelyek között szerepel a többi közt az, hogy tilos a csoportos betelepítés Magyarországra, az csak egyéni kérelmek alapján történhet.

Az MSZP szerint ehhez sem Orbán Viktor, sem a Fidesz nem kapta meg a választók többségének felhatalmazását, mivel 5 millió ember úgy döntött, hogy nem vesz részt a Fidesz által rendezett népszavazáson.

A frakcióvezető közleményében úgy fogalmazott: a diktátorok útjára lép Orbán Viktor és a Fidesz, ha "kizárólag a szavazáson résztvevő kisebbség álláspontját veszi figyelembe". A Fidesz nem tekintheti semmisnek, hogy az otthon maradók is véleményt nyilvánítottak, méghozzá épp a távollétükkel – írta Tóth Bertalan.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »