Díjazták az elmúlt év legjobb sportolóit Dunaszerdahelyen

Díjazták az elmúlt év legjobb sportolóit Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahelyen már hagyomány, hogy minden évben értékelik a legjobb – és eredményeikkel a többiektől kitűnő – sportolókat. A 2021-es Év Sportolója elnevezésű rendezvényen birkózók, úszók, sakkjátékosok, karateversenyzők kitüntetésben részesültek kemény és áldozatos munkájukért.

Dunaszerdahely sportélete nagyon gazdag, s ezt az egyéni, valamint a csapatok felmutatott eredményei bizonyítják.

A jeles eseményen Hájos Zoltán, Dunaszeerdahely polgármestere intézett beszédet a jelenlévőkhöz, aki kijelentette: igaz, hogy a koronavírus által okozott járvány időszaka alatt számos sportesemény elmaradt, vagy meg sem rendezték azt, és így kevesebb is a díjazott személy, de a sportolók nem csüggedtek, türelmesen kivárták a lehetőségeket. Hiszen a kitartó felékszülés nélkül nincsen megfelelő erőnlét, s később eredményes szereplés.

 

,,A fiatalok számára különösen fontos a rendszeres testmozgás a testi és lelki fejlődésük biztosítása érdekében, nem utolsó sorban az egészségmegőrzés is nagyon fontos dolog. A csapatjátékoknál pedig minden esetben elengedhetetlen az együttműködés, a tolerancia és a megbecsülés a másik iránt. A tiszta küzdelem pedig lélekemelő. Ugyanis valamikor egy tisztességes vereség is többet jelent a nagy közönség szemében, mint egy alattomos győzelem” – mondta el Hájos.

Nagy Krisztián, az önkormányzat Ifjúsági- és Sportbizottságának elnöke, kiemelte, hogy az egyes kategóriák győzteseire érkezett jelölések a sportklubok vezetőitől, illetve edzőktől származik. Hiszen ők látják napi szinten a sportolók tevékenységét, kemény munkájukat és kitartásukat értékelni tudják.

Hírdetés

Öt kategóriában értékelték a sportolók teljesítményét: a tizenötév alatti egyéni, a tizenötév feletti felnőttek, a csapatok és az edzők kategóriája. A tizenötév alatti sportolók kategóriájában jelölt volt Novotný Adrián asztaliteniszező, Ellyshia Džerengová akrobatatáncos, a harmadik helyezett Berill Bondoa akrobatatáncos lett, aki a Sportolj velünk! (Športujsnami DS) szervezet tagja. A tizenkétéves leány és a táncpartnere elnyerte a legjobb lánypáros-táncos elismerést Csehországban. Az első kategória második helyezettje Bodó Barnabás birkózó, aki számos országos sporteseményre kijutott – Kassán szabadfogásban harmadik, Rimaszombatban kötöttfogásban ötödik helyezett lett. Hegedűs Attila birkózó pedig átvehette az első helynek járó díjat. A fiatalabb diákok kassai szabadfogású országos bajnokságán, továbbá a magyarországi Adácson megrendezett birkózóversenyen is első helyet szerzett. 

A 15-20 éves kor közötti egyéni kategória jelöltjei Kósa Tamás karateversenyző, Vodnyánszky Renáta atléta, aki harmadik helyezést ért el a helyi Megysport Atlétikai Klub tagjaként. Távolugrásban jeleskedik, a pozsonyi fedettpályás junior országos bajnokságon 571 cm-es ugrásának köszönhetően állt fel a dobogó legfelső fokára. A ’21-es Év Sportolója második helyezettje Csörgő Tamás birkózó lett, a tizenkilenc éves birkózó tavaly négy dobogós helyezést is elért különféle versenyeken. A Dortmundi Junor Európabajnokságon a 18. lett. A kategória győztesének pedig Hegedűs Réka birkózót választották. A fiatal hölgy a dunaszerdahelyi birkózóklub sportolója, aki egy lengyelországi kadet szabadfogású versenyen a második, egy romániai kadet viadalon pedig a harmadik helyet harcolta ki.

A felnőtt egyéni sportoló kategóriában jelöltként állt színpadra Pék Dezső úszó, Petényi Tamás sakkozó, Plavec Péter úszó, Dominika Grajcarová és Nyáry Richard. A dobogó harmadik fokát Csiba Tibor karateversenyző foglalta el, aki az elmúlt évben 5 első hellyel is büszkélkedhet. A lengyelországi világkupán és a szlovák világbajnokságon is nagyon szép eredménnyel tért haza. A második ebben a kategóriában Hakszer Balázs birkózó lett, tavaly két felnőtt bajnoki címet szerzett, mindkettő hazai környezetben Dunaszerdahelyen. Az első pedig Pollák Anna, szintén a birkózók közül, aki a dunaszerdahelyi felnőtt szabadfogású országos bajnokságon első helyezést ért el, egy romániai nemzetközi versenyen az ötödik helyet harcolta ki.

A csapatok kategóriában jelölték az SST Euromilk asztalitenisz csapat, a dunaszerdahelyi Sakk-klubot, a harmadik helyezést végül a Športfanatic Váltója szerezte meg, ugyanis a világon elsőként rekordidő alatt oda-vissza átúszták (Nyáry Richárd, Pék Dezső, Makai Zoltán és Plavec Péter négyes) az Észak-Írország és Skócia közötti északi csatornát. Az eredmény: 24 óra 55 perc 40 másodperc volt. A rekordot bejegyezték a Guiness-rekordok könyvébe is. A második helyen a MegySport Klub végzett, amelynek tagjai távolugrásban jeleskednek. A dunaszerdahelyi birkózóklub pedig ebben a kategóriában is begyűjtötte az első helyet, hiszen Szlovákia legeredményesebb birkózó klubja volt 2021-ben, valamint klubtörténeti sikereket is magukénak mondhatnak. 

Az edző kategóriában Rastislav Banaš (Športujsnami) kapott jelölést, de Šandal Peter szerezte meg a harmadik helyet, aki az SSt Euromilk asztalitenisz csapat edzője. Az ificsapat és a fiatalabb diákok csapata egyaránt megjárta az első ligát, az előbbi nyolc, utóbbi pedig tizennyolc játékos közreműködésével. A második helyezett Varga Medgyes Renáta lett. A pozsonyi fedett pályás junior országos bajnokságon távolugrásban győzött a csapata. Vajas József birkózó edző győzött ebben a kategóriában, akinek tanítványai az elmúlt egy évben diák és serdülő országos bajnokságokon összesen huszonhat érmet (12 arany, 9 ezüst, 5 bronz) szereztek.

A rendezvényen felléptek a dunaszerdahelyi Campana Batucada és a Csill and Dance Tánciskola növendékei, akik a közönség szórakoztatásáért vállalták a felelősséget. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »