Díjazták a kolozsvári diáktalálmányokat

Díjazták a kolozsvári diáktalálmányokat

Dicséretet kaptak a Greenfoot elnevezésű programozási verseny országos szakaszán a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum, valamint a Báthory István Elméleti Líceum diákjai. A középiskolás tanulók a játékok megalkotásáról, terveikről beszéltek lapunknak.
Elismerésben részesült Velican László The Vacation elnevezésű játékprogramja a Greenfoot nevű, középiskolásokat megszólító verseny országos szakaszán. A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum végzős diákja már 10. és 11. osztályban is részt vett a programozási megmérettetésen, akkor a legjobb 20 közé jutott, viszont most már a top tízben dicséretet kapott.

Hírdetés

A Greenfootba egyébként kétfős csapatok nevezhetnek be, de az apáczais tanuló egyedül szeretett volna versenybe szállni, ezért beírta egy osztálytársa nevét, és egymagában készítette el a játékprogramot.

– mondta el a Krónika érdeklődésére Velican László. Hozzátette, az első részben a játékos három utazási célpont közül választhat: Alaszka, Egyiptom és Velence. Mindhárom választás esetén a játékosnak két küldetést kell teljesítenie: egy gyűjtögetős feladatot, és egy olyat, amelyben harcolnia kell annak függvényében, hogy milyen utazási célpontot választott. A második résznél három játék van, egy tanító és két szórakoztató jellegű – ismertette fejlesztését a tanuló. Kifejtette, a programon főként szabad idejében dolgozott, több hónapot is igénybe vett a munka.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »