Dieselgate: A VW nem akar fizetni a cseh ügyfeleknek, bár Amerikában megtette

Dieselgate: A VW nem akar fizetni a cseh ügyfeleknek, bár Amerikában megtette

A Volkswagen a napokban elutasította a cseh ügyfelekkel való peren kívüli megegyezést, akiket a dieselgate-ben a Safe Diesel cég képvisel.

A per így tovább folytatódik. A Volkswagen továbbra is állítja, hogy az autótulajdonosoknak semmilyen káruk nem keletkezett.

A Safe Diesel több mint 6800 VW tulajdonos nevében perelte be a német autógyárat, annak „megbuherált“ szoftvere miatt, mellyel homologizációs eljárásnál megkerülték a káros anyag kibocsátást. A cég minden egyes ügyfele számára fejenként 220 ezer cseh korona kártérítést követel. A teljes követelés összege eléri a másfél milliárd cseh koronát.

Hírdetés

“A megértésüket kérjük, amiért nem fogjuk kommentálni a jelenleg is zajló bírósági eljárást. Továbbra is valljuk, hogy az ügyfeleknek semmilyen káruk nem keletkezett,”

– nyilatkozta a VW csehországi sajtóilletékese, Jan Klíma.

A Volkswagen az USA-ban korábban minden károsultnak 5100 és 10 000 amerikai dollár közötti kártérítést fizetett, és felajánlotta a hibás szoftverrel rendelkező gépkocsik kijavítását, vagy visszavásárlását. Csehországban összesen mintegy 165 ezer ilyen autót adtak el.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »