Diego Maradona visszatér a pályára

Diego Maradona komolyan készül arra a jótékonysági mérkőzésre, amelyet Ferenc pápa felhívására fognak játszani október 12-én a római Olimpiai Stadionban.

 

“Keményen edzek. Szeretnék a lehető legjobban felkészülni a békéért rendezendő meccsre. A pápa felhívott, én pedig ott leszek”

 

– mondta az 55 éves argentin focilegenda a Facebookon közzétett videóban.

 

 

A mérkőzés bevételét a közép-olaszországi földrengés károsultjainak fogják felajánlani

 

“Boldog vagyok, hogy tehetek valamit az olasz emberekért, akiktől oly sokat kaptam és akik a Napoli-korszakom óta szeretnek”

 

– tette hozzá az 1986-ban világbajnok argentin válogatott csapatkapitánya.

 

Ferenc pápa komoly befolyással bír Maradonára

Maradona most már nyugodtan visszatérhet Olaszországba, de nem volt ez mindig így. A Napoli-korszaknak ugyanis nem csak az olasz emberek szeretetét köszönhette, hanem egy 36 millió eurós adócsalási vádat is. 2006-os látogatásakor például két, egyenként tízezer euró értékű karórát koboztak el tőle adósságtörlesztés gyanánt. Az olasz hatóságok végül 2013-ban felmentették az argentin ikont, aki mindvégig tagadta a csalást.

 

A szintén argentin Ferenc pápa komoly befolyással bír Maradonára. Csaknem harminc év után például nemrég elismerte elsőszülött fiát, miután a katolikus egyházfő egy tavalyi audiencián felszólította erre.

 

 

Forrás: m4sport

Nyitókép: hotbirthdays.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »