Die Welt: a Jobbik tudatosan nem mobilizálta bázisát

A Die Welt magyarországi tudósítója, Boris Kálnoky szerint bár a Jobbik támogatói ellenzik leginkább a menekültkvótákat, amelyekről szó volt, a párt tudatosan nem mobilizálta bázisát – szemlézte a Mandiner.

A lap beszámolójának részletei szerint Kálnoky kiemelte, hogy feltűnt neki, hogy 2011-2012-ben még irdatlan nagy hülyeségnek tartott mindenki minden gondolatot, ami Magyarországról érkezett, most pedig Orbán Viktor menekültpolitikája kapcsán arról beszélgetnek, hogy az uniónak új migrációs politikát kellene kitalálnia. 

Az újságíró a beszélgetés során megemlítette azt is, hogy a magyarok alapvetően nem a bevándorlást, hanem a muszlimok bevándorlását ellenzik. 

„Hadd tegyek fel egy kvízkérdést. Melyik az az ország, amelyből az elmúlt 1-2 évben több bevándorló érkezett az EU-ba, mint a menekültválság során?”  A megoldás: Ukrajna.

Kálnoky elmondta: az elmúlt két évben egymillió ukrán telepedett le Lengyelországban, félmillió Csehországban, Magyarország pedig most teszi jogilag lehetővé, hogy be tudja őket fogadni:hallottak már önök ezekről az ukránokról? Akik többen vannak, mint a bevándorlók a menekültválság alatt? Senki nem hallott róluk. Miért? Mert nem tűnnek fel senkinek, dolgoznak.”

Az uniós menekültkvóta szerinte Németországnak áll csak érdekében, ezzel a németek ugyanis tehermentesítik magukat.

Itt arról van szó, hogy őszintén beszéljünk egymással, egyértelmű szavakkal” – fogalmazott az újságíró, aki úgy látja, hogy Magyarország alapvetően minden kérdésben egyetért a német politika irányával, leszámítva a menekültválság kezelését, ott pedig azért nem, mert nem enged magára ráerőltetni valami olyat, amit ő nem akar.

(Mandiner)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »