DiCaprio is beállt Clinton mögé

DiCaprio is beállt Clinton mögé

Leonardo DiCaprio Oscar-díjas amerikai színész adománygyűjtő esttel támogatja Hillary Clintont. Közben a demokrata jelölt támogatottsága növekedésnek indult.

A Variety című filmes portál értesülései szerint az augusztus 23-ára meghirdetett Conversation with Hillary (Párbeszéd Hillaryvel) elnevezésű eseményre 33 400 dollárért (9,3 millió forint) lehet jegyet váltani. Minden belépő árából 2700 dollárt a demokrata elnökjelölt kampányának támogatására fordítanak, a fennmaradó összeg a Demokrata Országos Bizottsághoz, valamint állami és helyi szervezetekhez kerül.

Leonardo DiCaprio legutóbb júniusban vett részt Clintont támogató adománygyűjtő esten a tekintélyes producer Harvey Weinstein New York-i otthonában, ahol Jennifer Lopez és Sarah Jessica Parker is megjelent.

Egyre népszerűbb

Folyamatosan növekszik Hillary Clinton támogatottsága az amerikai választópolgárok körében – derült ki újabb közvélemény-kutatásokból. A demokraták elnökjelöltjének támogatottságáról naponta tesznek közzé felméréseket, és az eredmények folyamatos erősödést jeleznek. A CNN–ORC felmérése szerint Clinton kedden már 9 százalékponttal vezetett republikánus párti vetélytársa, Donald Trump előtt – előbbit a megkérdezettek 52, utóbbit 43 százaléka támogatta. Előző nap még 6 százalékpontos volt a különbség a demokrata jelölt javára.

Kedd délelőtt a Clinton-kampány törzse közleményben hozta nyilvánosságra, hogy egyedül júliusban 90 millió dollár felajánlás, támogatás érkezett a kampány számlájára, s ennek fele új adományozóktól érkezett. A 90 millió dollárból 63 milliót közvetlenül Clinton kampányára ajánlottak fel, a többi pénz pedig a többi demokrata párti képviselő-, illetve szenátorjelölt kampányát segíti.

Republikánus is Clinton mellett

Ugyanezen nap reggelén Richard Hanna New York-i republikánus képviselő bejelentette, hogy a novemberi elnökválasztáson Hillary Clintonra voksol majd. Ő az első republikánus politikus, aki „átszavaz” a demokratákra. Hanna már korábban jelezte, hogy valószínűleg nem szavaz saját pártja elnökjelöltjére, s a New York-i Syracuse városának lapjában kedden megjelentetett vezércikkében leszögezi: végérvényesen döntött, és Clinton mellé áll.

„Számomra nem elég, hogy egyszerűen ne értsek egyet Trump megjegyzéseivel, úgy gondolom, hogy alkalmatlan az elnökségre.”

Hanna bejelentésére egy nappal azt követően került sor, hogy Donald Trump az ohiói Columbusban kampányolva Hillary Clintont ördögnek nevezte, és kijelentette, hogy szerinte a novemberi elnökválasztást elcsalhatják.

Hétfőn Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke arra figyelmeztetett, hogy néhány republikánus politikus a demokratákkal kacérkodik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »