Diákok közé lőttek egy amerikai bárban – sok a halálos áldozat

Diákok közé lőttek egy amerikai bárban – sok a halálos áldozat

Több halálos áldozata is van annak a kaliforniai lövöldözésnek, melynek során egy fegyveres férfi tüzet nyitott egy szórakozóhelyen egy diákrendezvény résztvevőire.

Az első hírek szerint a Los Angelestől körülbelül 60 kilométerre található Thousand Oaksban 11 embert ért lövés, köztük az egyik sheriffhelyettest is.

Az egyik helyi lap közlése szerint legalább 30 lövés dördült el, a rendőrség egy elkövetőről tud. Szemtanúk szerint a támadó fejbe lőtte a bejáratnál álló biztonsági őrt, majd félautomata fegyverével válogatás nélkül lövöldözni kezdett.

A CNN értesülései szerint a lövöldözés során 12-en vesztették életüket, köztük az elkövető és a sérült sheriffhelyettes. További 12 fő megsebesült.

Hírdetés

A szórakozóhelyen egyetemistáknak szervezett táncest zajlott. Az elkövető füstgránátot dobott a táncparkettre. Többen az ablakokat kitörve próbáltak elmenekülni a támadó elől.

A Sky News szerint a szemtanúk huszonéves közel-keletiként írták le a támadót.

hirado.hu, teraz.sk, dennikn.sk

Nyitókép: hirado.hu/Fiatalok a dél-kaliforniai Thousand Oaks városban lévő Borderline Bar & Grill nevű szórakozóhely közelében, ahol lövöldözés történt 2018. november 8-án (Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »