Diákok bántalmazták társukat egy újvidéki iskolában

Diákok bántalmazták társukat egy újvidéki iskolában

Egyre gyakrabban hallani mostanában arról, hogy a diákok kegyetlen dolgokat művelnek az iskolában társaikkal, megalázzák, bántalmazzák őket. A legutóbbi szörnyű eset, amelyről ma számolt be több médium is, az újvidéki Branko Radičević Általános Iskolában történt, ahol az intézmény egyik hatodik osztályos diákját, Ž. J.-t az iskola toalettjében szíjjal ütlegelték társai, valamint arra kényszerítették, hogy megigya vizeletüket.

Négy nyolcadikos diák múlt év szeptembere óta folyamatosan bántalmazza a hatodikos fiút és még néhány iskolatársát – állítja a fiú anyukája.

Megverték, ujjain is sebesüléseket okoztak, arra kényszerítették, hogy megigya vizeletüket, a bántalmazásról készített felvételeket pedig közzétették a Youtube-on, jelentette ma a 021-es hírportál.

Amikor az esetre fény derült, akkor is a mosdóban ütlegelték a fiút, és az ügyeletes tanárnő jelentette az igazgatónak, aki kihívta a rendőrséget. A bántalmazott diák szüleinek se mert szólni az esetről. Édesanyja elmondása szerint, amikor egy alkalommal fiától megkérdezte, hol szerezte a kezén és az ujjain lévő sérüléseket, a gyerek azt mondta, testnevelésórán sérült meg.

A négy nyolcadikos diák ellen bántalmazás és kínzás gyanújával eljárás indult a felsőbb ügyészségen, miután bevallották, hogy bántalmazták iskolatársukat. A Youtube-on több napig fent volt a felvétel, melyet egy lány készített.

A felháborodott szülők szerint az iskola megpróbálja szőnyeg alá söpörni az ügyet, az igazgató viszont azt állítja, hogy tényleg tudomásuk sem volt ezekről az esetekről, majd hozzátette, nagyon sajnálja, hogy ilyesmire sor került az iskolában, és meg is ismétlődött, anélkül, hogy tudtak volna róla.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »