Diadalmaskodtak a magyar szónokok

Diadalmaskodtak a magyar szónokok

Soha nem látott magyar sikerrel ért véget Európa legjobb nyilvános beszélőinek versenye Temesváron: a magyar csapat két arany- és egy bronzéremmel zárta a megmérettetést.

Temesváron került megrendezésre a múlt héten a Toastmasters International nyilvános beszélő és beszédértékelő Európa-bajnoksága, melyen 14 ország legkiválóbb szónokai versengtek a helyezésekért két napon keresztül. A tét nem volt kicsi, hiszen a győztes kvalifikálta magát az augusztusi washingtoni Világbajnokságra, ahol majd kiderül, ki nyeri el a „World Champion of Public Speaking 2016” címet – áll a Toastmasters International közleményében.

Az International Speech kategóriában 5-7 perces időkeretben kellett előadniuk beszédeiket a versenyzőknek, szabadon választott témában. Közel 600 fős szakértő publikum előtt szigorú szabályrendszer szerint folyt a küzdelem a zsűri kegyeiért. Számos egyéb szempont mellett a bírák figyelték a beszéd felépítését, szerkezetét, a hangjátékot, de értékes pontokat lehetett bezsebelni kiváló testbeszéddel vagy vizuális segédeszközök használatával is.

Szűcs László a bécsi Toastmasters Divízió Verseny megnyerésével kvalifikálta magát a versenyre. Pénteken magabiztosan túljutott az elődöntőn, majd szombaton délelőtt újra színpadra lépett angol nyelvű beszédével. A versenyen ez számít a királykategóriának, hiszen a győztes kap meghívást a világ legjobbjai közé. Óriási tapssal díjazta a közönség előadása végén, majd az esti Díjátadó Gálán kiderült: mindenkit maga mögé utasítva, a zsűrinél is elnyerte az aranyérmet.

Összemérték tudásukat német nyelven is a toastmasterek. A népes magyar szurkolócsapat itt Lippner Tamás fantasztikus diadalának örülhetett. A hazai delegáció éremkollekcióját angol nyelvű beszédértékelésével Hajdu Péter szépen csillogó bronzmedállal egészítette ki. Ezzel a három eredménnyel a magyar csapat soha nem látott sikert elérve, elsöprő fölénnyel nyerte Európa legjobb szónokainak éremtáblázatát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »