Diacon lendületben (Játszóterek miatt bírságolt a fogyasztóvédelem)

Diacon  lendületben (Játszóterek miatt bírságolt a fogyasztóvédelem)

12 ezer lejes bírságot rótt ki Sepsiszentgyörgy önkormányzatára a megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetője, az ittas vezetésért nemrég jogerősen elítélt Mircea Diacon. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester közölte: megfellebbezik a büntetést.

Ez nem más, mint az önkormányzattal való kötekedés – véli az alpolgármester, aki szerint Diacon keresi az alkalmat, hogy bírságoljon. Az ittas vezetésért nemrég elítélt főfogyasztóvédő nem először osztogat büntetést Sepsiszentgyörgyön a játszóterek miatt: évekkel korábban abba kötött bele, hogy nincs kerítés, a játékeszközökhöz pedig (hinták, mászókák, lipinkák stb.) nem mellékeltek használati útmutatót. Most azért rótt ki bírságot, mert hiányzik a csúszdák alatti homok, amelynek az lenne a rendeltetése, hogy a gyermekek puhább felületre érkezzenek; kifogásolta emellett a játszóterek engedélyezési eljárását is, a helyzet rendezéséig pedig azonnali hatállyal bezáratott hat játszóteret.

Hírdetés

Tóth-Birtan Csaba ezekkel kapcsolatosan elmondta: decemberben valóban nem a csúszdák alatti homok volt a városháza legfőbb gondja, ez azonban gyorsan orvosolható, a mulasztásért kirótt kétezer lejes bírságot pedig nem kívánják befizetni. Ami a játszóterek engedélyezését illeti, ennek nincs módszertana, ezért az önkormányzat tanácshatározattal oldotta meg a kérdést – Diacon szerint rosszul, ezért jött a másik, tízezer lejes bírság, a polgármesteri hivatal azonban ezt is megfellebbezi.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata egyébként hat játszótér felújításáról döntött nemrég, ezek az Erzsébet parkban, a Lendület, az Otthon és az Ifjúság sétányon, valamint az 1918. december 1. úton és a Gyöngyvirág utcában találhatóak, a rájuk szánt összegek pedig 1,2 és 4,3 millió lej között mozognak; a tervek szerint inno­vatív, többféle mozgásra ösztönző, mozgásukban korlátozott gyermekek és felnőttek által is használható, színes létesítményekké alakítják a meglévő játszótereket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »