Dezinformációs kampányt indít az Amnesty International – a téma Magyarország lejáratása és a migránssimogatás

Infókampányt indít az Amnesty International (AI) Magyarország az október 2-i népszavazás előtt – közölte az MTI-vel a szervezet pénteken.

A #tudjmegtöbbet címmel indított kampány célja, hogy a választásra jogosult magyar állampolgárok megismerhessék a népszavazással és a menekültekkel, menedékkérőkkel kapcsolatos legfontosabb információkat és tudnivalókat – hazudták közleményükben. A felforgatók azt szeretnék elérni, hogy "objektív és pontos képet" mutassanak “a kormány idegenellenes kampányával szemben” azok számára, akik valóban érteni szeretnék, hogy miről is szól a népszavazás.

A dezinformációs kampány részeként minden héten egy-egy új blogcikkel jelentkeznek, amely "igyekszik eloszlatni a témával kapcsolatos tévhiteket", válaszol a "menekültekkel" és menedékkérőkkel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdésekre, és azt is körüljárja, hogy valójában miről is szól a népszavazás.

A következő egy hónapban minden hétre különböző eseményekkel – filmvetítésekkel, beszélgetésekkel és "emberi jogi órákkal" – készülnek. Az eseményekről részletesen a honlapjukon és a Facebook-oldalunkon számolnak be, ahol arra is lehetőség lesz, hogy élőben tegyék fel a kérdéseiket a szervezetnek a népszavazással és a betolakodókkal kapcsolatban.

Az AI Magyarország közleményében arra is emlékeztetett: szeptember 15-én lesz egy éve, hogy a magyar kormány lezárta Szerbiával "közös határát", illetve egy sor jogszabály-módosításnak köszönhetően fizikailag és jogilag is “kizárta a nemzetközi védelemre szoruló embereket Magyarországról”, legalábbis látszólag. Az évfordulóra egy utcai akcióval és egy köztéri installációval készülnek a belvárosi tyúkmellűek.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »