Deutschcsal indult Deutschlandba Orbán Viktor

Deutschcsal indult Deutschlandba Orbán Viktor

Április elején jelentették be, hogy Helmut Kohl volt német kancellár április 19-én fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt ludwigshafeni otthonában.

Akkor Györkös Péter berlini magyar nagykövet megerősítette, hogy Orbán Viktor rövidesen találkozik Helmut Kohllal, és elmondta, hogy a találkozót a miniszterelnök németországi látogatásának keretében rendezik meg.

Orbán Viktor Facebook-oldalán osztotta meg azt a képet, amely Ferihegyen készült. A képhez annyit írtak, hogy „Irány Deutschland”. A miniszterelnökkel tart Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A Süddeutsche Zeitung című liberális német lap április 6-án Orbán Viktor kormányfő és Helmut Kohl volt német kancellár tervezett találkozójával kapcsolatban közölt kommentárt. A Kohl, Orbán, Merkel című írásban a szerző, Robert Rossmann úgy fogalmazott, hogy „a történet alapvetően szomorújáték”, hiszen Helmut Kohl szinte szótlanul ül bungalójában, felesége, Maike által – nézőponttól függően – elzárva vagy védve, és már régen nem tudja úgy értelmezni a világ dolgait, ahogyan szeretné. Gondolatairól gyakran már csak felesége vagy a Bild című lapnál dolgozó „kedvenc újságírói” révén lehet értesülni, éppen ezért nehéz megállapítani, hogy mi is lehet a valódi szándéka Orbán Viktor fogadásával. Vajon azért találkozik Angela Merkel legélesebb bírálójával, hogy elhatárolódjon a kancellár menekültpolitikájától, vagy egyszerűen örül annak, hogy egy régi ismerős „udvarol neki”? – vetette fel a Süddeutsche Zeitung szerzője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »