Deutsch Tamás: Manfred Weber fogja megkapni a szavazatok többségét

Elkezdődött Helsinkiben az Európai Néppárt kétnapos kongresszusa, ahol eldől, hogy Manfred Weber, vagy a liberális eszméket valló finn Alexander Stubb lesz-e az új csúcsjelölt. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Napi aktuálisban elmondta, hogy szerinte a Fidesz-KDNP-s küldöttek által is támogatott Manfred Weber fogja megkapni a szavazatok többségét.

Ez a mostani néppárti kongresszus a startja az EP-kampánynak. A legnagyobb kérdés, hogy ki lesz az Európai Néppárt csúcsjelöltje – mondta a képviselő. Ez azért fontos, mert az Európai Unió legfontosabb intézménye az Európai Bizottság, ami az EU kormánya. Ha a Néppárt szerzi majd a legtöbb szavazatot az EP-választáson, akkor az ő csúcsjelöltje lehet majd a Bizottság vezetője.

A jelöltek közül a magyar néppárti küldöttek Manfred Webert támogatják majd. Ő a Néppárt kereszténydemokrata szárnyához tartozik, szemben Stubb-bal, aki a szélsőliberális gondolkodást képviseli – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Hírdetés

Én úgy látom, hogy Manfred Weber fogja megkapni a szavazatok többségét.

Bár Weber megszavazta a Sargentini-jelentést, de az általa megfogalmazott kereszténydemokrata programot nyugodt szívvel tudjuk támogatni – tette hozzá. A Néppártban két egymástól elkülönülő tábor van, de Weber megválasztásával megerősödhet a Néppártban a kereszténydemokrata irányvonal.

Deutsch Tamás úgy látja, hogy a lépésről-lépésre következik be a fordulat az EU-ban, de az biztos, hogy az út nagyobbik része még előttünk áll – szögezte le a politikus.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalán.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »