Deutsch: az EP baloldali politikai nyomásgyakorlást folytat

Deutsch: az EP baloldali politikai nyomásgyakorlást folytat

Az Európai Parlament (EP) baloldali többsége – az Európai Néppártot is beleértve – politikai nyomásgyakorlást folytat a „jogállamiságinak füllentett kérdésben” – mondta a Fidesz-KDNP EP-delegációvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott, több mint tizenkét év óta tartó brüsszeli képviselősége alatt nem hozott még annyira „primitív” határozatot az EP, mint amikor a héten arról döntött, kész jogi eljárást indítani az Európai Bizottság ellen, ha a brüsszeli végrehajtó testület tovább késlekedik az uniós költségvetés védelmére létrehozott jogállamisági feltételrendszer alkalmazásával.

Kiemelte, a magyar baloldali EP-képviselők is minden erejükkel azon vannak, hogy a saját hazájuk ellen dolgozzanak. Az úgynevezett jogállamisági mechanizmust is azért próbálják életben tartani, hogy elvegyék a Magyarországnak járó uniós forrásokat a magyar kis- és középvállalkozásoktól, önkormányzatoktól, valamint az oktatási és egészségügyi rendszertől – fejtette ki Deutsch Tamás.

Hírdetés

A Fidesz-KDNP európai képviselője szerint „feketén-fehéren lelepleződött az európai és a magyar baloldal azon aljas mesterkedése”, amellyel jogszabálynak álcázva próbálják politikailag zsarolni ellenfeleiket.

Minden olyan országot meg akarnak ugyanis büntetni, ahol a választók többségének volt bátorsága az „európai mainstreammel” szembe menve polgári, nemzeti, jobbközép, konzervatív kormányok mellé állni – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »