Deutsch: „a baloldal esélytelen” – az összellenzékben viszont jobboldaliak is vannak

Deutsch: „a baloldal esélytelen” – az összellenzékben viszont jobboldaliak is vannak

A baloldal esélytelen a jövő évi országgyűlési választáson – mondta a Fidesz EP-képviselője a Somogy megyei Kötcsén szombaton, a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Piknik elnevezésű rendezvény előtt újságíróknak, amivel nyilván azt a kormányzati panelt igyekezett erőltetni, hogy egy baloldali-jobboldali csata dönt a 2022 utáni kormányról, pedig valójában egy baloldali és jobboldali pártokat tömörítő összellenzéki platform készül legyőzni egy nyomokban jobboldaliságot tartalmazó, populista pártot.

Deutsch Tamás az eseménynek helyet adó Dobozy kúria előtt hozzátette: „mi esélyesek vagyunk, de soha semmilyen nagy esély nem válik valóra magától, sokat kell dolgozni érte. Erre kész az egész polgári, nemzeti, kereszténydemokrata tábor”.

A polgári, nemzeti, kereszténydemokrata tábor alatt vélhetően nem a kokainra, prostitúcióra, pedofíliára, vagy a szélsőliberálisnak is igénytelen bulvárt szolgáltató fideszes médiatartalmakra gondolt, hanem valamilyen jobboldalinak gondolt politikai címkézésre, mindenesetre az esélyeiket valóban tovább növelheti, ha tovább folytatják a kormánykritikus személyek titkosszolgálati megfigyelését.

Hírdetés

Kérdésre válaszolva megjegyezte: nem lehetetlen a kétharmad elérése, de „ha valaki világcsúcs nélkül lesz olimpiai bajnok, akkor nem vagyunk szomorúak”. A győzelem a fontos, ha ez újabb kétharmaddal sikerül, az hab a tortán – fogalmazott.

Azt is mondta, kizártnak tartja az ellenzék kétharmados győzelmét.

„Nem lesz jóval nagyobb különbség az ellenzék és a kormánypártok között, mint egy paraszthajszál, és nem ők lesznek az elsők, ebben egészen biztos vagyok” – tette hozzá.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »