Deschamps: nincsenek szavak

Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint neki és a francia labdarúgó-válogatottnak, valamint az egész országnak időre lesz szüksége ahhoz, hogy feldogozza, elvesztették a hazai rendezésű Európa-bajnokság fináléját a portugálokkal szemben. “Nincsenek szavak erre az érzésre. Óriási csalódás ez a számunkra. Időre lesz szükség, amíg ezt feldolgozzuk” – fogalmazott a játékosként világ- és Európa-bajnok szakember. Neki és csapatának is végig kellett néznie, ahogy a finálé után nem sokkal Cristiano Ronaldo és társai a magasba emelik a trófeát azon a helyen, ahol 18 évvel korábban Deschamps vette át a világbajnoknak járó kupát.

“Olyan csodálatos lett volna megnyerni ezt a trófeát a szurkolóknak” – kesergett a hosszabbítás után 1-0-ra elvesztett döntőt követően Deschamps.  “A futball csodálatos, de szörnyű élményeket is ad az embernek” – fogalmazott a hat találatával a torna gólkirályi címét elhódító Antoine Griezmann, aki egyelőre nem igazán tudott örülni az aranycipőnek. – “Később biztosan büszke leszek, de jelenleg csak a csapatra tudok gondolni és csalódott vagyok” – tette hozzá.  Deschamps szerződése a 2018-as vb-ig szól, a csapat irányítását 2012 nyarán vette át Laurent Blanc-tól.

“Most nem foglalkozom magammal. Időre van szükségem. Kielemzem a dolgokat a tanácsadóimmal, és meglátjuk, mi vár ránk a következő két évben” – mondta a szakember a jövőjét firtató kérdésre.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »