Derzsi László lett az RMDSZ Székelyudvarhelyi szervezetének elnöke

Derzsi László lett az RMDSZ Székelyudvarhelyi szervezetének elnöke

Lezajlott az RMDSZ Székelyudvarhelyi Szervezetének tisztújító küldöttgyűlése. A Szövetség székelyudvarhelyi szervezete közel két esztendő után alakul újjá, Kelemen Hunor elnök meggyőződése, hogy 2016-os választási kudarcon túl kell lépni, és a tapasztalatok birtokában kell tervezni és a jövőt alakítani.

Egy olyan erős közösségnek, mint a székelyudvarhelyi, egy erős szervezetre van szüksége. A ma újjáalakuló városi szervezetnek a magyar emberek fele kell fordulnia, a bizalmat kell visszaszereznie – véli az RMDSZ elnöke. Szerinte ez a politikának az egyik legnehezebb, de a legfontosabb feladata, hiszen egyetlen közösség sem lehet sikeres, amennyiben tagjai között nincs erős bizalmi kötelék.

Hírdetés

A vitáktól sem kell félni, mert az őszinteség mindig a közjó szolgálatára irányul. Nem lózungokat kell ismételgetni, hanem a munkát kell megtölteni tartalommal – fogalmazott a küldöttgyűlésen Kelemen Hunor. A politikát, az érdekképviseletet csapatmunkának nevezte, nem egyéni teljesítményekre koncentráló pályának tartja. Aki nem tud csapatban dolgozni, az előbb-utóbb a szervezetből is kihull – tette hozzá. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »