Derék rendőreink még az idős asszonyra támadó 22 éves cigánybűnözőt is képesek fiatal fiúnak becézni

Derék rendőreink még az idős asszonyra támadó 22 éves cigánybűnözőt is képesek fiatal fiúnak becézni

A rendőrségre 2021. december 15-én 7 óra körül érkezett jelzés arról, hogy egy "fiatal fiú" (a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság által használt kifejezés) kitépte egy idős nő kezéből a táskáját Debrecenben, a Piac utcán. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és mentőt hívtak a sértetthez, aki, mint később kiderült, súlyos sérüléseket szenvedett a cselekmény következtében.

A rendőrségi közlemény szerint a nő egy gyalogátkelőhelyen akart átmenni, amikor a "fiatal" mellélépett és megragadta, majd óriási erővel letépte a vállán lévő táskát, elrántva, és a földre lökve így idős áldozatát.

Hírdetés

A helyi nyomozók, járőrök és körzeti megbízottak hajtóvadászatot indítottak az elkövető felkutatására. Egy közeli kapualjban megtalálták a táskát, valamint szétszórva annak tartalmát, személyes iratokat és értékeket. Egyedül a készpénz hiányzott belőle.

A rendőrök pontos személyleírást szereztek a "fiúról", így azonnal a keresésébe tudtak kezdeni. A körzeti megbízottak egy órán belül megtalálták a 22 éves "fiatalt" az egyik debreceni bevásárlóközpontban. Előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A hajdúhadházi "fiú" részletes beismerő vallomást tett, azt hazudva a rendőröknek, hogy "nem gondolt bele tettének következményeibe". "Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve döntött úgy, hogy megszerzi az asszony táskáját."

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás, valamint súlyost testi sértés bűntett, továbbá közokirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »