Depresszióra való hajlam – A télutó és tavaszelő energiái

Depresszióra való hajlam – A télutó és tavaszelő energiái

A világban járva tapasztalhatjuk, hogy egyre több a boldogtalan ember, egyre több, egyre sűrűbb az olyan napok száma, amikor ingerültek vagy éppen depressziósak az embertársaink. Most egy olyan időszakban vagyunk, amikor fokozottabban figyelnünk kell magunkra és a toleranciánkat egyre többször kell latba vetnünk a felesleges konfliktusok megelőzésére.

Bár jómagam nem vagyok auralátó, mégis érzem és tudom, hogy minden ember energiamezőjében vannak olyan részek, amelyek a neurotikus reakcióinkért, ideges és idegesítő viselkedésünkért felelősek. Ezek olyan energiák, melyek a testben és szellemben egyaránt a neurotikus panaszokat táplálják. Például a szorongás, a rosszkedv, a depresszió, az aggódás, a bűntudat mind ezekből táplálkozik. Ezeket a részeinket érdemes feltérképezni és oldani ebben az időszakban. Erre van lehetőség a tavaszi nap-éj egyenlőség Szer-napján, amelyre 2019-ben március 23-án kerül sor.

 

Önmagunk számára nyilvánvaló, hogy vannak lelki sérülésekből származó sebeink. Mi magunk is tudjuk, hogy ezek nem csak a társkapcsolatokban, hanem a mindennapokban is hatnak ránk. A lelki sérülések hátráltatnak bennünket, torzítják a személyiségünket, nehezítik a beilleszkedésünket, szorongásokat és depressziót okozhatnak. Amikor félünk, amikor rossz kedvünk van, amikor fáj az élet és kirekesztve, szeretetlennek érezzük magunkat, jusson eszünkbe, hogy mit teszünk ennek leküzdéséért!

 

A természetben léteznek különleges erőterek. Ezek olyanok, mint egy pataknak vagy egy folyónak a forrása, egy-egy helyen felbukkan, s ontja magából az energiát. Ez bekerül az emberi aurába és ott különböző, jellegzetes hatásokat fejt ki. Léteznek úgynevezett depressziót keltő rózsaszínű erők is, melyek okozhatnak váratlan rosszkedvet az emberek hangulatában. Ilyenkor nem történik más, minthogy a Sors hat az emberre és felszakít belőle súlyokat. Hát, mit ne mondjak, ezek nem túl kellemes dolgok, hiszen itt a már meglévő, sok esetben szőnyeg alá söpört dolgaink erősödhetnek fel.

 

Mit tehetünk ilyenkor? Nagyon sok mindent. Például, érdemes minél több időt együtt tölteni a jó barátokkal felszabadultan, szórakozva, gátlásokat letéve. S itt a hangsúly a gátlásnélküliségen van. Igenis, legyünk végre gátlástalanok! Az ember életében rengeteg kötő momentum van, szinte ki se látszik belőlük. Márpedig a gátlásosság, a szégyenérzet, a „nincs kedvem kimutatni az érzéseimet”, a „nem táncolok, mert mit szólnak hozzá mások”, a „halk vagyok, csendes vagyok és visszafogott” – ezek mind-mind belső, saját építésű küszöbök, ajtók, kapuk és „belső démonok”, melyeket mindenkinek magának kell leküzdenie.

Hírdetés

Igenis ebben önzőnek kell lennünk és szembe kell fordulnunk az ego kicsinyes, félelemkeltő reakcióival, el kell szakadnunk a kishitű embertől, a gátlásosból szabaddá, nyugodttá, áramoltatóvá és jókedvűvé kell válnunk.

 

A különböző bolygóegyüttállások és egyéb spirituális erők együttállásai hatnak a Föld bolygóra és az emberekre. Az érzelmi gátak kioldhatók belőlünk, ha ismerjük a módját. Normál körülmények között 6 és 32% között képes egy ember ilyen időszakban kioldani a problémáit. Ezt a hatékonyságot lehet, sőt mindenképpen növelni kell. Olyan programokkal, mint a házibulik, az iszogatások, az énekelgetések, a közös utazgatások ide-oda. Akkor fel lehet növelni a hatékonyságát akár 72, vagy 80% körüli szintre is, illetve százalékban mérhető egységre. Ezzel foglalkoznunk kellene, ezt meg kéne adnunk magunknak.

 

Az érzelmekre ható energiatöltések a ki nem élt belső vágyakat és érzéseket felerősíthetik, okozhatnak enyhe depressziót és lesújtottság-érzetet, de ezeket hagyni kell távozni magunkból, ez csak így tud felszabadulni belőlünk. Ez mind-mind olyan energiabázis, ami kötéseket, letapadásokat eredményez és gátolja a spirituális finomenergiák útját. Mindenkinek szüksége van ilyen lelkesítő és frissítő energiákra, mert ezek adják az életkedvet és az életösztönt a számunkra, tulajdonképpen ez a lelkünk és lelkesedésünk üzemanyaga. Ezért mindenkoron ügyelnünk kell arra, hogy a finomenergiáink erősödjenek, és biztosítanunk kellene a finomenergiák szabad áramoltatását és megmaradását. Ennélfogva a célunk – ha már egyszer a Sors depressziósabb, de mindenképpen tisztító időszakot teremtett – a finomabb, nemesebb energiákat és erőket roncsoló hatások kiiktatása az életünkből. Ehhez járulnak hozzá azok a spirituális szertartások, amelyeket minden szerdán és szombaton tanítunk, illetve végzünk Dunakeszin, a Naptemplomunkban.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

The post Depresszióra való hajlam – A télutó és tavaszelő energiái appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »