Depardieu: Franciaország egy idióták lakta Disneyland

Gérard Depardieu megerősítette, hogy többé nem tekinti magát franciának, és szerinte hazája Disneylanddé vált a külföldiek számára.

Az Innocent című életrajzi könyve olaszországi megjelenése alkalmából a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjújában a francia filmsztár újfent magasztalta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki szerinte a „huligánoldalát” becsüli benne.

Arra a kérdésre, hogy még franciának tartja-e magát, a színész nemmel válaszolt, és világpolgárnak mondta magát. „Franciaország hovatovább egy külföldieknek szóló Disneylanddé válik; idióták lakják, akik bort és büdös sajtot gyártanak a turistáknak. Nincs többé szabadság, az embereket manipulálják” – fejtegette.

Lesújtó véleménye van a film világáról is. „A mozi nem létezik többé. A szórakoztatás világa van, amelyben az amerikaiak által terrorizált emberek már azt sem tudják, milyen nyelven beszéljenek. Van tíz sztár, és mind amerikai, akiknek különleges effektusokkal telezsúfolt filmjei valójában játékok, a filmvilág többi része pedig küzd a puszta létéért.”

Az olaszokat dicsérte, mert szerinte ők nem vesztették el kultúrájukat, identitásukat. „Ellentétben fél Európával, amely a migránsoktól való félelmében kicsit fasiszta lett”.

Putyinban nem lát semmi hibát, és hozzá hasonló „igaz emberként” említette Fidel Castrót is. A kommunizmusról azt mondta, hogy „nem eldobandó ideológia”, bár elismerte, hogy „jelenleg nem létezhet”. Az amerikaiakról a vélt történelmi bűneiket sorolta fel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »