Demszkyt és Medgyessyt is meghallgatnák

Demszkyt és Medgyessyt is meghallgatnák

A Miniszterelnökségen keresztül bekéri az Egyesült Királyság Jelentős Csalások Elleni Hivatalának jelentését az új metrókocsik 2006-os közbeszerzését vizsgáló ideiglenes fővárosi bizottság.

Borbély Lénárd, a testület kormánypárti elnöke emlékeztetett rá, hogy a nyomozás Tarlós István főpolgármester 2010-ben tett feljelentése alapján indult, miután kiderült: az Alstom vesztegetési botrányba keveredett, a korrupciós szálak pedig Budapestig is elértek.

Borbély közölte: a több ezer oldalnyi dokumentum áttanulmányozása után indítványozni fogja Demszky Gábor volt szabaddemokrata főpolgármester és Medgyessy Péter egykori szocialista miniszterelnök meghallgatását is. Medgyessyről tavasszal derült ki: családi cégéhez 180 millió forintnak megfelelő euró áramlott a francia Alstomtól.

„Erről a bizottság külön fog majd határozni. Először szeretnénk megismerni a teljes anyagot, hiszen leginkább a sajtó információi állnak a bizottság tagjainak a rendelkezésére, ellenben nem tartom kizártnak. Én mindenképpen javasolni fogom, hogy az akkor főpolgármestert, Demszky Gábort a bizottság hallgassa meg” – nyilatkozta az Alstom metrókocsik közbeszerzését vizsgáló ideiglenes fővárosi bizottság elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »