Demonstráció az EMMI előtt: “A magyar férfiak gyakorló apák akarnak lenni”

Demonstráció az EMMI előtt: “A magyar férfiak gyakorló apák akarnak lenni”

A magyar apajogi, férfijogi szervezetek napi munkájuk során is rendszeresen tapasztalják a magyar jogi- és jogalkalmazói rendszerben jelenlévő visszásságokat, az apaellenes, férfiellenes diszkriminációt. A szervezetek egy jelentős része megelégelte ezeket a közállapotokat és összehangolt fellépésre szánta el magát. Céljuk, hogy az általuk tapasztalt problémákra nyilvánosan is felhívják a figyelmet és petíciókkal gyakoroljanak hatást az Emberi Erőforrások Minisztériumára illetve a kormányzatra.

Az apaszervezetek, férfiszervezetek “A férfiak gyakorló apák akarnak lenni” című rendezvényüket  szeptember 26-án 16 órára hirdették meg Budapestre, az Akadémia utca és a Vigyázó Ferenc utca találkozásánál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sarkához.

Hírdetés

A rendezvény fő célja felhívni a figyelmet az apák számos súlyos problémát felvető társadalmi és jogi helyzetére, az apaság, az apai jogállás elismerésének fontosságára, ugyanakkor szeretnék olyan egészen konkrét problémákra is ráirányítani a figyelmet, mint az elvált apák gyermekláthatás terén mutatkozó súlyos problémái, és szeretnének országos vizsgálatot kérni a Gyámhatóságok láthatások pótlása során mutatkozó tétlensége ügyében is.

A rendezvény szervezői a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság, az Apaszív Egyesület, az Elvált Apák Érdekvédelmi Szövetsége. A Férfihang Civil Társaság egy nyílt levél, petíció közreadásával csatlakozik a rendezvényhez, amely a magyar apák, férfiak problémáit elemzi ahhoz a társadalmi párbeszédhez, nemzeti konzultációhoz kapcsolódva, amely Magyarország népesedési problémáinak megoldását tűzi ki céljául, a nőkkel folytatott társadalmi párbeszéd formájában. A Férfihang.hu ezen túlmenően média tanácsadással és média képviselettel nyújt segítséget a rendezvényhez.

Kérjük, hogy az ügyet szívükön viselő érdeklődők, szimpatizánsok jelenlétükkel tiszteljék meg és adjanak súlyt a rendezvénynek, hogy a demonstráció közelebb vihessen mindannyiunkat a magyar férfiak társadalmi problémáinak megoldásához.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »