Demokrata aktivisták szítják az erőszakot Trump rendezvényein?

Egy kedden nyilvánosságra került videó azt látszik erősíteni, hogy a Clinton-kampánnyal kapcsolatban álló szervezetek egyike tudatosan szít erőszakot Donald Trump republikánus elnökjelölt kampányrendezvényein.

A videót – amelyet rejtett kamerával készítettek – a CNN hírtelevízió is bemutatta, megerősítve a gyanút, hogy a Trump-rendezvényeken időről időre elszabaduló erőszakot előre megfontoltan, tudatosan szították.

A felvételen Scott Foval, az Emberek az Amerikai Útért nevű demokrata párti aktivista szervezet politikai igazgatóhelyettese azt magyarázza, hogy milyen módszerekkel lehet erőszakot szítani egy-egy rendezvényen. „Megvan ehhez a forgatókönyv” – jelenti ki.

Kifejti, hogy ha az erőszak a rendezvény helyszínén kívül történik, a média akkor is nagy teret ad neki. „Tehát mindegy, hogy a gyűlés helyszínén belül vagy kívül történik, a lényeg az, hogy konfliktust robbantsunk ki” – okítja az aktivistákat Scott Foval. Majd részletezi, hogy először vitát kell kirobbantani, lehetőleg pszichopatákkal folytatandó beszélgetések, viták révén, szerinte „mindig lehet találni néhány seggfejet, aki erre alkalmas”.

A videót egy ismert republikánus aktivista, James O’Keefe rögzítette a republikánusokhoz közel álló, Veritas Akcióterv nevű szervezet nevében. A felvételen más, erőszakra felkészítő aktivisták is láthatók, amint éppen azt beszélik meg, hogy milyen módszerekkel robbantsanak ki zűrzavart és erőszakot Donald Trump rendezvényein. A résztvevők között látható Robert Creamer, aki nem más, mint az egyik demokrata párti képviselő, Jan Schakowsky férje. Creamer a videó nyilvánosságra kerülése után azonnal közleményt adott ki, amelyben benyújtotta lemondását a Demokráciapartnerek nevű szervezet éléről. Ez a szervezet dolgozik együtt szorosan az Emberek az Amerikai Útért nevű csoporttal. Creamer, miközben a progresszív szervezetnek minősített Demokráciapartnereknek dolgozott, besegített a párt vezető szervének, a Demokrata Nemzeti Bizottságnak is a Clinton-kampányban. Emellett vezetője a Mobilizálni nevű csoportnak is, amely szerződéses kapcsolatban áll a DNC-vel. Közleményében Creamer azt állította, hogy a Foval-féle csapattal a Demokráciapartnerek csak szerződéses viszonyban állt, és már meg is szakította velük a kapcsolatot. Egyúttal az O’Keefe által készített videót „kémkedési hadműveletnek” nevezte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »