Demeter: Folyamatosan hazudnak

Egy eddig még ki nem adott dokumentumot kapott meg a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégekről az LMP-s Demeter Márta.

A képviselő az Államadósságkezelő Központ és a kötvényeket forgalmazó offshore-cégek között 2013-ban megkötött szerződésekről szóló tájékoztatót kapta meg, ám elmondása szerint azt is részben kitakarva.

Hírdetés

A letelepedési kötvényekkel kapcsolatos dokumentumok kiadására több pert is indított a Transparency International Magyarország és ezeket meg is nyerte. Demeter Márta szerint az a tény, hogy ennek ellenére újabb dokumentum kerülhet elő, azt bizonyítja, hogy még mindig nem hoztak mindent nyilvánosságra a kötvénybizniszről.

Bánki Erik egy teljesen új, eddig nem látott dokumentumot küldött el nekem a tegnapi nap folyamán e-mailben, úgy, hogy annak a háromnegyede ki van takarva. Úgyhogy ez azt mutatja, hogy folyamatosan hazudnak, folyamatosan titkolóznak, hiszen ez az évtized legnagyobb korrupciós botránya és a kormánypárti képviselők és maga a miniszterelnök is nyakig benne van ebben – nyilatkozta Demeter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »