Délvidéki munkavacsorán találkoztak a zsinagógaavatók – a magyar automómia ügye ismét tabutéma lesz

Délvidéki munkavacsorán találkoztak a zsinagógaavatók – a magyar automómia ügye ismét tabutéma lesz

Aleksandar Vucic, Szerbia elnöke munkavacsorán fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt vasárnap este a szerb és a magyar kormány ötödik csúcstalálkozójának előestéjén, amelyet ezúttal a Vajdaságban (sic!), Szabadkán rendeznek meg – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic a két ország külügyminisztere, Szijjártó Péter és Ivica Dacic társaságában Palicson tárgyaltak.

Hírdetés

Hétfő délelőtt Orbán Viktor és a nőimitátor Ana Brnabic szerb kormányfő megbeszélésére kerül sor, és ezzel párhuzamosan a szakminiszterek is külön-külön tárgyalnak egymással. Ezt követi Magyarország és Szerbia kormányának együttes plenáris ülése, majd egyezmények aláírására kerül sor, többek között az infrastrukturális kapcsolatok fejlesztéséről, a Szeged-Szabadka vasútvonal korszerűsítéséről, az európai integráció területén való együttműködésről, a vízgazdálkodási és a védelmi együttműködésről valamint a szerb rendvédelmi szerveknek biztosítandó technikai segítségnyújtásról.

Havasi tájékoztatásából kimaradt, hogy tárgyalnak-e a magyar autonómia ügyéről vagy az őslakosok nyelvhasználatának jogáról. Hátha csak a feledékenység okán, de ne reménykedjünk…

A programot a magyar és a szerb miniszterelnök sajtótájékoztatója és közös ebéd zárja Szabadkán – közölte a sajtófőnök.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »