Dél-koreai hírportál: ötnapos karantén alá vonták Phenjant

Ötnapos karantént hirdettek a hatóságok Phenjanban légzőszervi megbetegedések terjedése miatt – jelentette szerdán a szöuli NK News hírportál észak-koreai kormányzati közleményre hivatkozva.

Az idézett közleményben nem említették ugyan a Covid-19-et, de arra utasították a phenjaniakat, hogy a hét további részében maradjanak otthon, valamint felszólították az embereket, hogy naponta több alkalommal mérjenek lázat – tette hozzá az Észak-Koreával foglalkozó hírportál.

Az NK News értesülései szerint a phenjani lakosok kedden pánikvásárlásba kezdtek.

Hírdetés

Észak-Korea tavaly jelentette be először, hogy koronavírusos megbetegedést találtak a világtól elzárt országban, augusztusban azonban máris "győzelmet hirdettek" a vírus felett, és mivel a tesztelés sosem vált széles körűvé, a Covid-19-cel kapcsolatos megbetegedések és halálozások pontos száma azóta sem ismert.

A phenjani kormányzat ehelyett – július végéig – csupán a "lázas megbetegedések" napi számát közölte, amely a mintegy 25 milliós országban elérte a 4,77 milliót.

Az állami média mindazonáltal továbbra is közöl híreket légzőszervi megbetegedésekről, egyebek között influenzáról, de egyelőre nem jelentett be országos zárlatot.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »