Dél-Koreába és Japánba utazik Kövér

Kövér László, az Országgyűlés elnöke május 7-én hivatalos látogatásra a Koreai Köztársaságba és Japánba utazik – tájékoztatta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

A házelnök Szöulban megbeszélést folytat Hvang Kjo Ahn miniszterelnökkel és Csung Ui Hvaval, a dél-koreai nemzetgyűlés elnökével.

A magyar parlamenti delegáció találkozik a dél-koreai nemzetgyűlés koreai-magyar baráti tagozatának tagjaival, felkeresi a Hankuk Egyetem magyar tanszékének tanárait és diákjait és látogatást tesz a demilitarizált övezetben. A házelnök kitüntetést ad át Csang Hosungnak, a Dankook Egyetem rektorának.

Kövér Lászlót Tokióban audiencián fogadja Akihito császár, tárgyal Abe Sindzó japán miniszterelnökkel, Jamazaki Maszakival, a japán parlament felsőháza és Osima Tadamorival, az alsóház elnökével és találkozik a felsőház japán-magyar baráti tagozatával. Ellátogat a hirosimai Béke Emlékparkba, az Atombomba Emlékmúzeumba és koszorút helyez el az emlékműnél.

Kövér Lászlót, a delegáció tagjaként elkíséri L. Simon László, az Országgyűlés Magyar-Koreai Baráti Tagozatának elnöke és Mesterházy Attila, az Országgyűlés Magyar-Koreai és Magyar-Japán Baráti Tagozatának tagja.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »