„Deal”, írta a Momentum a közmédia beszántásának ötletére

„Deal”, írta a Momentum a közmédia beszántásának ötletére

Az origós beszélgetés – más szempontból rajtaütés – után ismét merész húzással állt elő a Momentum Mozgalom: Bede Márton újságíró Facebookon vetette fel, hogy a momentumosok bohóckodás helyett ígérjék meg, hogy „hatalomra jutásuk esetén azonnal felszámolják az állami propagandagépezet, és bezárják a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb közpénznyelő gépezetét, a teljes közmédiát.”

A párt válasza nem is késett: „deal” – írták vissza a Facebook-bejegyzésre, mintegy utalva arra, hogy megveszik az ötletet. Levélben kerestük meg a MOMO-t, hogy válaszukat viccnek szánták, vagy ez párt hivatalos álláspontja is a közmédiával kapcsolatban – és ha utóbbi igaz, hatalomra kerülésük esetén, mi lenne a jelenlegi közszolgálati tévék, rádiók sorsa. Ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A Momentum néhány tagja, élükön Fekete Győr András pártelnökkel csütörtökön jelentős médiabotrányt kavart azzal, hogy besétáltak az Origo szerkesztőségébe, és kérdőre vonták Kovács Andrást, a kormányközeli portál újságíróját, hogy jelenleg milyen lejárató anyagon dolgozik velük, illetve Fekete-Győrrel kapcsolatban.

http://mno.hu/

A momentumosoknál azután szakadt el a cérna, hogy csütörtök reggel ismét vádaskodó, névtelen cikk jelent meg róluk az Origón, amiben a párt vezetőit milliókat bezsebelő HÖK-tagokként mutatták be.

A párt tagjai azért Kovácsot keresték, mert az újságíró többször írt már róluk, levélben is kereste őket; egy korábbi írásában például Hajnal Miklós MOMO-tagot próbálta leleplezni – az anyagban ugyanakkor félrevezető állítások is szerepeltek, és talán a közfelháborodás hatására, Kovács András neve később lekerült a cikkről.

A párt csütörtöki beszélgetős akcióját ugyanakkor több médium kritizálta, a Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) pedig Facebook-bejegyzésben ítélte el fellépésüket. Az Origo székhelye magánterület, oda pedig engedély nélkül senki – még a hatóságok sem – léphetnek be. Az engedély hiányát pedig nem pótolja a közérdekre való hivatkozás. Politikai párt ne válaszoljon jogsértésre jogsértéssel, még akkor sem, ha erkölcsileg ezt igazolhatónak tartja – olvasható a TASZ állásfoglalásában.

Az Origo később jelezte, feljelentést tesz a momentumosok látogatása miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »