De mi kerül egy karácsonyfán 83 ezer euróba?

De mi kerül egy karácsonyfán 83 ezer euróba?

Botrány robbant ki a belgrádi belvárosi karácsonyfa miatt, ugyanis a város 83 ezer eurót fizetett érte. A polgármester berezelt, felbontja a szerződést.

A hivatali visszaéléseket vizsgáló Pistaljka szervezet hívta fel a figyelmet arra, hogy a 18 méter magas műanyag fát a kötelező pályáztatás lezárása előtt állította fel a Keep Light belgrádi cég. A vállalkozás készíti a város karácsonyi fénydekorációját is.

Sinisa Mali polgármester bejelentette, hogy felbontja a fára kötött szerződést, holott azt már felállították. A Pistaljka kiemelte, hogy míg a gyéren díszített belgrádi műanyag fa 83 ezer euróba került, a New York-i Rockefeller Center előtt álló, bőségesen felékesített norvég lucfenyőt 62 ezer euró alatti áron szerezték be.

Hírdetés

„Meglepődtem a számokon” – mondta Sinisa Mali újságíróknak, majd hangsúlyozta, nem tudott a beszerzési folyamatról. A polgármester hozzátette azt is, hogy minden pénzt, amelyet kifizettek a Keep Lightnak, visszakérnek. 

Nem ez az egyetlen vita Belgrád karácsonyi és újévi dekorációjáról. A hatóságok idén úgy döntöttek, hogy a belvárost már szeptember 29-én ünnepi díszbe öltöztetik, ami a belgrádiak heves tiltakozását váltotta ki. Szerbiában az ortodox karácsonyt csak január 7-én ünneplik.  

Rockefeller Center előtt álló, bőségesen feldíszített fa (TASR/AP-felvétel)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »