Davis-kupa: egyelőre nem tudni játszik-e a belgák sztárja a magyarok ellen

A Davis-kupa-csapat tagjai a Mikulásgyárban tették tiszteletüket, ahol Vasas és a Dunakeszi Tenisz Szakosztályának képviselőivel együtt adták karácsonyi ajándékukat a rászorulóknak, majd egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében néhány szó esett a jövő év februári Davis-kupáról.

Mint az Köves Gábor, a Davis-kupa-csapat kapitánya elmondta, a helyszínen nézte végig a francia–belga Davis-kupa-döntőt. „Különleges élmény volt egy ritka helyszínen. Minden nap 26-27 ezer ember. Ritkán látunk ilyen nagy léptékű eseményt” – mondta Köves.

Hozzátette, szerencséjük volt, hiszen testközelből lehetett felmérni a lehetséges ellenfelek minden mozdulatát. Kiemelte a szenzációs teljesítményt nyújtó David Goffin, aki ráadásul idegenben tudott két mérkőzést is nyerni. Az egyelőre kérdéses, hogy a belga sztár játszik-e a magyarok ellen, de Köves szerint valószínű, hogy igen.

A február 2. és 4. között zajló világcsoport mérkőzésre a csapatok öt játékost nevezhetnek. A nevezést pedig tíz nappal a kezdés előtt kell leadni.

Az együttes tagja, Balázs Attila arról beszélt, hogy jövő évben célba veszi mind a négy Grand Slam-torna selejtezőjét, a különböző challenger és ATP-versenyek mellett. „Összességében jó évet zártam, de remélem, a következő még jobb lesz” – tette hozzá.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »