Darko D-t gyanúsítják több ügyész meggyilkolásának az előkészítésével

Darko D-t gyanúsítják több ügyész meggyilkolásának az előkészítésével

A rendőrnyomozó egy bosznia-hercegovinai állampolgár, Darko D. ellen indított büntetőeljárást Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi speciális ügyész és Peter Šufliarsky ügyész meggyilkolásának előkészítése ügyében. Ezt Dalibor Skladan, a Főügyészség szóvivője erősítette meg a TASR-nek.

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség nyomozója ma vádemelési javaslatot nyújtott be a Speciális Ügyészi Hivatalnak (ÚŠP) egy bosznia-hercegovinai állampolgár, Darko D. ellen, gyilkosság különösen súlyos bűncselekményének az előkészítése gyanújával, amelyben tettestársként szerepelt. Ha bűnösnek találják, tettéért 25 évre, esetleg életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat”

Hírdetés

– tette hozzá Skladan.

Az ügyészség a nyomozás idején nem szolgál bővebb információkkal sem a megadott személyről, sem a bűncselekményről. A gyilkosságok előkészítése ügyében azonban folytatódik a nyomozás.

Žilinka és Lipšic meggyilkolását 2017 őszén rendelhették meg. Žilinka és Šufliarsky korábban azon meggyőződésüket fejezték ki, hogy a gyilkosság megrendelésének motívuma a munkájuk volt, Lipšic továbbá meg van győződve arról, hogy a megrendelő Marian Kočner volt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »