Dárdaiék az Európa-ligában indulhatnak, Husztiék osztályozót játszanak

Dárdaiék az Európa-ligában indulhatnak, Husztiék osztályozót játszanak

A német labdarúgó bajnokság utolsó fordulójában dőlt el a Dárdai Pál vezette Hertha sorsa. Huszti Szabolcs és Kleinheisler László csapata a bentmaradésért küzdött.

 

Nemzetközi kupaindulók

 

Az utolsó fordulóban maradt még pár tisztázatlan kérdés a nemzetközi kupaindulók terén. A dobogós helyek már korábban eldőltek, a Bayern megvédte címét. A Dortmund és a Leverkusen a második ileltve harmadik helyen végeztek és a Bajnokok Ligája csoportkörében indulhatnak. A negyedik BL selejtezőt érő pozíciót a Mönchengladbach együttese kaparintotta meg, az utolsó fordulóban aratott győzelmével.

 

A Schalke az utolsó fordulóban megelőzte az egymással gól nélküli döntetlent játszó Mainz és Hertha együttesét, ezzel pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelhet. A másik Európa-liga csoportkörös csapat a Mainz lett.

 

Dárdai Pál együttese a pocsék tavaszi szezont követően jövőre az Európa-liga selejtezőjében próbál szerencsét. Érdekesség, hogy a Hertha BSC rendelkezik a tavasz legrosszab mérlegével a Hannover és a Stuttgart után.

 

                                                          Megvannak a kupaindulók a következő szezonra

 

Kiesők, feljutók

 

Korábban már eldőlt, hogy a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hannover kiesett a Bundesligából. Az utolsó fordulóban csatlakozott hozzájuk a Stuttgart csapata is.

 

A játéknap kiesési rangadóján a Werder Bremen hazai pályán legyőzte Huszti Szabolcs Frankfurtját, ezzel helyet cseréltek a tabellán, ami azt jelenti, hogy a Frankfurt osztályozót játszik az élvonalba készülő Nürnberg együttesével.

 

Nürnbergben futballozik egyébként a magyar válogatott játékosa Stieber Zoltán is. Kleinheisler László mellett tehát jövőre biztosan lesz magyar játékos a Bundesligában.  Annál is inkább, mert Gulácsi Péter csapata, a Red Bull Lipcse szintén feljutott.

 

                                      Jövőre az élvonalban szerepel Gulácsi Péter csapata a Lipcse

 

Az utolsó forduló eredményei

Augsburg – Hamburger SV 1-3 (1-1)

Bayern München – Hannover 3-1 (2-0)

Dortmund – FC Köln 2-2 (1-2)

Darmstadt – Mönchengladbach 0-2 (0-1)

Hoffenheim – Schalke 1-4 (1-2)

Leverkusen – Ingosltadt 3-2 (2-1)

Mainz – Hertha BSC 0-0

Werder Bremen – Frankfurt 1-0 (0-0)

Wolfsburg – Stuttgart 3-1 (2-0)

A bajnokság hivatalos végeredménye

                                                                         A bajnokság végeredménye 34 fordulót követően

 

Képek forrása: Dortmund, Gladbach, Leipzig hivatalos weboldala

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »