Dárdai szerint nagyon nehéz meccsünk lesz, de talán pont így járunk jól

Dárdai szerint nagyon nehéz meccsünk lesz, de talán pont így járunk jól

Mivel a magyar válogatott a németek tegnapi győzelme után matematikai alapon is bejutott a legjobb 16 közé, már csak azt kell számolgatnunk, a maradék csoportmérkőzések eredményei alapján milyen csapatokkal kerülhetünk össze a nyolcaddöntőben. Ez pedig egyáltalán nem lényegtelen, hiszen ha sikerül egy “gyengébb” csapattal összekerülnünk, óriási szerencsével akár a negyeddöntős szereplésre is esélyünk lehet. Arról, hogy milyen kimenetelekre számíthatunk, itt írtunk részletesen (annyi változás azóta történt, hogy amennyiben 3. helyen végez csoportjában a válogatott, akkor a horvátokkal kerülünk össze, de lentebb újra leírjuk).

Tehát az esti, portugálok elleni mérkőzés tétje már csak a számolgatás miatt áll fenn, és ha az erőviszonyokat nézzük, nem biztos, hogy akkor járunk a legjobban, ha elsőként zárjuk a csoportot. A másik megközelítés viszont az, hogy a csapat mentális állapotának bizonyára nem tenne jót egy vereség, nem beszélve arról, hogy Portugália ellen sikert elérni újabb hab lenne a tortán.

Természetesen nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a portugál válogatotton hatalmas a nyomás, két döntetlenjük után muszáj nyerniük, így az egyébként is erősebb csapat mindent el fog követni azért, hogy a magyar válogatottól elhozza a továbbjutásukat jelentő három pontot. Dárdai Pál volt szövetségi kapitány kedd este az M4 Sport helyszíni stúdiójában az esélyeket latolgatva ugyancsak arról beszélt, hogy óriási kihívás előtt állunk:

Sok jóra ne számítsunk. Ha jó napot fognak ki, akkor minden megvan bennük, beleértve az átütőerőt, a kisjátékokat és a sebességet is. Vannak hibáik, de ahhoz, hogy ezeket ki tudjuk használni, fizikailag magas szinten kell teljesítenünk.

A szakember azt mondta, a magyar szakmai stáb biztosan felkészült a portugálokból, akik viszont olyan sok váratlan megoldásra képesek, annyira jó játékosok egyénileg, hogy nem lehet belőlük igazán felkészülni. A magyar taktika inkább az izlandi, a norvég, a román, az osztrák és a finn válogatottal szemben működik, de a portugálok kimagasló képességű játékosait nagyon nehéz levédekezni.

A portugálok elleni siker kulcsa Dárdai szerint a letámadásokban rejlik, mert a védelem jó passzjáték esetén átvágható. A másik lehetőség a rögzített játékhelyzetekben rejlik, ami alatt vélhetően Dzsudzsák szabadrúgás-technikájára gondolt leginkább.

Ami akár ilyen is lehet:


Mi várhat ránk?

Magyarország 1. helyen végez (Még nem dőlt el, de így legnagyobb esély a belga ellenfélre lenne, vasárnap)

Ez akkor történik meg, ha megverjük Portugáliát,

vagy döntetlent játszunk velük, és Izland nem győz az osztrákok ellen.

Magyarország 2. helyen végez (Ebben az esetben Anglia ellen játszanánk, hétfőn)

Ez akkor történik meg, ha döntetlent játszunk Portugáliával, Izland pedig nem veri meg legalább 3 góllal az osztrákokat.

vagy

Ha kikapunk Portugáliától, Ausztria pedig győz Izland ellen, de a gólkülönbségben mi jobbak lennénk náluk.

Magyarország 3. helyen végez (Ebben az esetben Horvátországgal játszanánk, szombaton)

Ez akkor történik meg, ha kikapunk Portugáliától, és Izland megveri Ausztriát.

vagy

Ha kikapunk Portugáliától, Ausztria pedig győz Izland ellen, és a gólkülönbségben is jobbak lennének nálunk.

Magyarország szerdán 18 órakor játszik Portugália ellen a lyoni Stade des Lumieres-ben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »