Dárdai Pál: őrült időszak vár ránk

Dárdai Pál: őrült időszak vár ránk

A magyar edzőnek magát kellett meggyőznie, hogy ismét leüljön a Hertha BSC kispadjára, és egyelőre fél évre tervez.

Dárdai Pál nem tervezte, hogy visszatér a Hertha kispadjára.

„Nyár óta vezettem az U16-os csapatot, remekül éreztem magam, élveztem a munkát, haladtunk is szépen a srácokkal. Egyáltalán nem volt tervben, hogy átülök a felnőttek kispadjára” – mondta a Nemzeti Sportnak.

Az edző hozzátette: inkább magát kellett meggyőznie, hogy vállalja el a felkérést.

„Hétfő reggel még arra hajlottam, hogy nem vállalom, de… Aki ismer, tisztában van azzal, milyen sokat jelent nekem a Hertha.

A szívem mélyén tudtam, hogy segítenem kell. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mi több, állítom, hogy nehezebb szituációban veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt. Az első nehézséget ugyanakkor már leküzdöttem: amikor hétfő délután elköszöntem a gyerekektől, nem tagadom, elsírtam magam. Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz a búcsú…”

Hírdetés

Dárdai Pál kiemelte: a berlini játékosoknak vért kell izzadniuk, hogy eredményesek legyenek, de ha nem hinne abban, hogy az lesz a csapat, akkor nem azon gondolkodna. hogyan lehet pontot szerezni a Frankfurt ellen.

„A sorsolásunk nem nehéz – hanem kegyetlen! A keret azonban erős!

A következő napok egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy elhitessük a játékosokkal, sokkal többre képesek annál, amit eddig elértek. Kemény fába vágtuk a fejszénket, őrült időszak vár ránk, de meggyőződésem, hogy valahogy megoldjuk ezt a feladatot is” – fejtette ki.

Szerződése 2022 nyaráig szól, de fél évnél tovább egyelőre nem tervez.

A berlini csapat 18 meccsen 17 pontot gyűjtött, így a 14. helyen áll a 18 csapatos Bundesligában.

Nyitókép: MTI/EPA/Felipe Trueba

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »