Dárdai hosszabbított a Herthával

Dárdai hosszabbított a Herthával

2025-ig írt alá a német labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatnál.

A berlini klub – ahol az első csapatnál édesapja, Dárdai Pál irányítja a szakmai munkát – a honlapján kiemelte: a 19 éves védőre középiskolai tanulmányai mellett fontos szerep hárul a bennmaradásért küzdő gárdában.

Arne Friedrich sportigazgató hangsúlyozta, hogy a középső Dárdai fivér a berlini klub akadémiájának egyik újabb kiemelkedő játékosa.

Hírdetés

A védő – aki tavaly tavasszal került a felnőtt keretbe – azt emelte ki, hogy tízéves kora óta játszik a klubban, és minden álma az volt, hogy itt legyen majd profi játékos.

Dárdai Márton az előző idényben még a kispadról figyelhette társait, a 2020–2021-es szezonban viszont már ősszel bemutatkozhatott a felnőttek között, tavasszal pedig először lehetett a kezdőcsapat tagja és állandó játéklehetőséget harcolt ki. A most zajló pontvadászatban tíz mérkőzésen lépett pályára a 14. helyezett Hertha BSC-ben, amelynek a bajnokság hajrájában még küzdenie kell élvonalbeli tagságának meghosszabbításáért.

A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a bő keretet kihirdetésekor Dárdai Mártonra is kitért. A szakember elmondása szerint a játékos még nem döntötte el, hogy a magyar válogatottban szeretne-e szerepelni – a korosztályos német csapatban már játszott –, ezért egyelőre ő sem számolhat vele.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »