Dárdai Herthája: háromból három!

Dárdai Herthája: háromból három!

9 pontjával, a Bayern mögött rosszabb gólkülönbséggel a 2. helyen áll a berlini Hertha BSC a német labdarúgó-bajnokságban, simán verte a Schalkét vasárnap.

Zsinórban harmadik bajnokiját is megnyerte Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC, amely régi mumusát, a Schalkét győzte le odahaza a német labdarúgó-élvonal, a Bundesliga 3. fordulójának záró mérkőzésén az NSO tudósítása szerint.

Ahhoz képest, hogy az első két Bundesliga-mérkőzését megnyerő Hertha fogadta az első két bajnokiját elbukó Schalkét, a jó 50 ezernyi berlini szurkoló elhűlve látta, hogy az első félidő összes helyzetét a vendégek alakították ki. Igaz, olyan sokra ők sem mentek, egyrészt számszakilag, hiszen csak két veszélyes lövésig jutottak, másrészt éppen annyi gólt szereztek ezekből a lehetőségekből, mint a berliniek: nullát.

Jellemző a két csapat lehetőségeire, hogy a Schalke-mester Markus Weinzierl olyan játékosokat küldött be a szünet után, mint a topklubok által üldözött tehetség, Max Meyer és az ukrán szélső, Jevhen Konopljanka – természetesen a pénz nem minden, a nyáron 8,5 millió euróért vett Benjamin Stambouli nagy hibája után például varázslatos lövéssel szerzett gólt Mitchell Weiser (1–0) már a második félidőben, majd az egymillióért kölcsönbe megszerzett, jövőre 19 millió euróért „megopciózható” Nabil Bentaleb veszítette el a labdát rossz helyen, Valentin Stocker pedig nem sokra rá góllal büntetett (2–0). A gólpasszt Weiser adta, Stocker egyébként a lesérült Vladimír Daridát váltotta a második félidő elején.

Beállt a hajrára az eddig az idényben a 16 percnyi játéka során két gólt szerző Julian Schieber is, aki 12 percet kapott most, és majdnem ismét góllal hálálta meg a bizalmat.

A Schalke még egyetlen találatig sem jutott ebben a bajnoki idényben, Weinzierl ezzel minden idők legrosszabbul rajtoló gelsenkircheni trénere lett – Dárdai Pál legénysége pedig a szezon harmadik bajnokiján is besöpörte a három pontot, és ez is klubrekord.

A Bundesligában csak a Bayern München 100 százalékos még a bajnokságban a berliniek mellett, szerdán éppen egymással találkozik a két csapat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »