Danko: Sulík többször is túllépte az illendőség és a szakmaiság határait

Richard Sulík, az SaS elnöke olyan ember, aki a magánéletben és a szakmai életben is többször túllépte az illendőség és a szakmaiság határait.

Ezt Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke jelentette ki pénteken, az SaS felszólítására reagálva. Sulíkék egy hetet adtak Dankónak a doktori értekezése közzétételére, máskülönben a parlamentben fogják indítványozni a leváltását.

„A személyem és a Szlovák Nemzeti Párt irányában tanúsított megszállottságát nem fogom kommentálni” – jelentette ki Danko.

Hírdetés

 

Sulík szerint fennáll a súlyos gyanú, hogy Danko jogosulatlanul használja a JUDr. címet. „Hetek óta nem hajlandó közzétenni a munkáját, és nem tud hiteles magyarázattal szolgálni arra a kérdésre, miért Besztercebányán védte meg azt, ha Pozsonyban tanult. Ez komoly probléma. Szlovákia az EU tagja, a civilizált világ része, ahol a szélhámosoknak nincs helyük a magas politikában. Nincs keresnivalója a parlament élén” – jelentette ki Sulík

A rendkívüli ülés kezdeményezéséhez szükséges aláírásokat már összegyűjtötték. Az SaS indítványát támogatta az OĽaNO és a Sme rodina mozgalom, valamint a Miroslav Beblavý és Martin Poliačik köré csoportosuló független képviselők is.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »