Danko nem engedi külföldi utakra Cséfalvayovát

Danko nem engedi külföldi utakra Cséfalvayovát

Andrej Danko házelnök az utóbbi időben sorra elgáncsolja a most-hidas parlamenti képviselő, Katarína Cséfalvayová külföldi hivatalos útjait. A két politikus a külpolitikai nézőpontok ellentétes oldalain állnak.

Mivel a parlamenti képviselők hivatalos útjaira a házelnök adja áldását, Cséfalvayovának nem marad sok lehetősége. Az Aktuality.sk közlése szerint nemrég Danko megakadályozta, hogy elutazzon Grúziába (Georgiába), a batumi konferenciára. Bár a házelnök irodája szerint az ilyen utakat költségszempontból bírálják el, az indoklás némiképp sántít, mert a képviselőnő budapesti útja sem valósulhatott meg, amelynek költségei nagyságrendekkel alacsonyabbak voltak.

A parlament külügyi bizottságának elnöki tisztségét is betöltő Cséfalvayová vérbeli nyugatorientált, pro-európai és pro-atlanti politikus, aki gyakran kritizálja az SNS-t túlzott oroszbarát magatartása miatt, amivel – a külügyminisztérium szerint is – megkérdőjeleződik Szlovákia külpolitikai irányultsága.

Hírdetés

A dolog annál érdekesebb, hogy Andrej Danko nemrég megvalósult oroszországi látogatása során a kiadások nem okoztak problémát a házelnöki irodának, pedig Dankot tíz képviselő és több fős személyzet kísérte el. Ráadásul a képviselők programja nem is nagyon került nyilvánosságra, tekintve, hogy állítólag az uniós szankciós listán szereplő személyekkel tárgyaltak.

Cséfalvayová helye a Most-Híd frakciójában nemrég megkérdőjeleződött. A képviselőnő titkos találkozón vett részt Tomáš Drucker korábbi, smeres egészségügyi (és belügy-) miniszterrel, aki a hírek szerint pártot akar alapítani.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »