Danko: Nekem teljesen mindegy, hogy ki fog bekerülni az Alkotmánybíróságba

Danko: Nekem teljesen mindegy, hogy ki fog bekerülni az Alkotmánybíróságba

Nyitókép: YouTube

A parlament elnöke, Andrej Danko mai sajtótájékoztatójában kijelentette, hogy a Most-Hídhoz hasonlóan szintén a nyílt alkotmánybíró-választást támogatja. Elmondása szerint erről a döntésről reggel már tájékoztatta is a koalíciós partnereit.

A parlamenti képviselők február 12-én, kedden 17.00 órától fognak alkotmánybíró-jelölteket választani. Abban az esetben, ha a választás nem lesz eredményes, február 14-én, csütörtökön 11.00 órától újra megismétlik.

Danko azt sem zárta ki, hogy a szavazás előtt a koalíció találkozni fog, hogy a közös jelöltekkel kapcsolatban megoldást találjanak. A nemzetiek vezére elutasította, hogy tárgyalt volna Kotlebáékkal az alkotmánybíró-választással kapcsolatban.

Hírdetés

Danko bízik benne, hogy a képviselők képesek lesznek megbirkózni az alkotmánybíró-választással, de hozzátette, hogy amennyiben erre mégsem kerülne sor, akkor a választást csütörtökön megismétlik.

– jelentette ki.

A parlament és az SNS elnöke azt is hozzátette, hogy a saját, SNS-es képviselőinek az alkotmánybíró-jelöltek közül senkinek a megválasztását nem fogja a figyelmükbe ajánlani.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »