Danko mellétrafált: nem tudja mennyibe kerül nálunk a vaj

Danko mellétrafált: nem tudja mennyibe kerül nálunk a vaj

A folyamatosan emelkedő árak egyre aggasztóbbak, Andrej Danko is útra kelt, hogy összehasonlítsa a brit és a szlovákiai vajárakat.

A Szlovák Nemzeti Párt vezetője, Andrej Danko ugyan Vlagyimir Putyin és az orosz rezsim egyik leplezetlen híve, de paradox módon nem Moszkvába, hanem Londonba ment nyaralni.

Az Egyesült Királyságban szerzett tapasztalatait rendszeresen megosztja rajongóival a közösségi oldalán. Legújabban – állítólag a szlovákok kezdeményezésére – úgy döntött, megvizsgálja, mennyibe kerül jelenleg a vaj Angliában, írja a hnonline.sk.

250 g vaj Londonban körülbelül 2,36 euróba kerül. Szlovákiában húsvét előtt 3,39 euró volt, ma az akciós árak nélkül közel 3,90 euró. Valószínűleg nem kell ecsetelnem a londoni átlagfizetést.

Természetesen a lakhatás és az utazás itt drága. De akkor is, hogyan lehetséges, hogy itt lényegesen olcsóbbak az alapvető élelmiszerek?” – írta Facebook-oldalán az ellentmondásos politikus.

Hírdetés

A nemzetiek „kapitány” becenéven elhíresült elnökének bejegyzése alatt azonban több felhasználó is felhívta a figyelmet arra, hogy a szlovákiai vajárakkal Danko alaposan mellényúlt.

Hazudik, Danko úr. Jelenleg Szlovákiában 2,20 a vaj. Nem tudom, milyen boltokba jár maga”

– írta az egyik hozzászóló Dankónak. De egy másik hozzászóló sem kímélte a nemzeti párt elnökét: „Jó napot, megkérdezhetem, hol vásárol Szlovákiában? Talán a Yemében valamilyen öko-bio-vegán vajat 3,90-ért? Nálunk, Kelet-Szlovákiában a Jednotában 2,39 euró a legdrágább.

Több kommentátor is kifigurázta a politikus bejegyzését. „Kiváló munka. Vegyen ott vajat egész Szlovákia számára, és hozza be” – írta az egyikük.

A hnonline.sk portál utánajárt, ős összehasonlította a jelenlegi vajárakat Szlovákiában, amelyek természetesen a márka és a kereskedő viszonylatában eltérőek.

Nos, úgy tűnik, a „kapitány” alaposan mellétrafált a vajárak tekintetében, írja a hnonline.sk.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »