Danko megköszönte Istennek, hogy megismerte Bugárt

Danko megköszönte Istennek, hogy megismerte Bugárt

„Robert Fico kormányfő fontos politikai személyiség, aki jelentősen bekapcsolódott a mostani kormányprogram megalkotásában. Ebben a pillanatban gyors gyógyulást kell kívánni neki.” – mondta Andrej Danko a miniszterelnök mai műtétjével kapcsolatban.

 

Egyúttal azt is elmondta, hogy a kormányprogram a koalíciós partnerek egyezségének eredménye, és nem ért egyet azzal, hogy ezt az ellenzék néhány tagja megkérdőjelezi. Saját bevallása szerint Robert Ficoval a választások előtt csupán 3 alkalommal találkozott, Bugár Bélával való kapcsolata sem tekint vissza nagy múltra, és Radoslav Procházkával is csak focimeccseken futott össze.

 

Felszólalásában méltatta koalíciós partnereit is. „Büszke vagyok arra, hogy leültem a Most-Híd elnökével, Bugár Bélával. És harcolni fogok mellette, amíg a programunk nem teljesül.”

 

Mivel az utóbbi napokban sok kritika érte mind Danko-t, mind Bugárt amiatt, hogy jól kijönnek egymással, szükségét érezte kifejteni ezzel kapcsolatban, hogy ő miként látja a Most-Híd elnökével való kapcsolatát.

 

„Köszönetet mondok Istennek, hogy megismerhettem egy olyan embert, aki egy párt elnöke tud lenni, tud mosolyogni és még más nemzetiségű is. Köszönöm azt, hogy ebben a koalícióban közelebbről is megismerhettem egy embert, akivel az életben nem kávéztam, Bugár urat.”  

 

Miközben a kormányfő talán hetekre kiesik a munkából, Andrej Danko is egészségügyi problémákkal küszködik. Ahogy arról korábban beszámoltunk, valószínűsíthetően gyomorműtétje lesz, mivel egyelőre nem zárható ki, hogy daganatot találtak gyomrában.

 

Amennyiben pár hétig ő sem tudja ellátni funkciójából adódó kötelezettségeit, úgy valószínűleg Bugár Béla fogja őt helyettesíteni, mivel ő már rendelkezik ilyen irányú tapasztalattal.

 

Danko azért azt még hozzátette, hogy bár nagyra tartja koalíciós partnereit, azért nagy összeborulásra nem kell számítani a következő választások előtt.

 

 

Aktuality.sk, Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »