Danko ismét a kormányfőt kritizálta: Pellegrininek iparkodnia kéne

Danko ismét a kormányfőt kritizálta: Pellegrininek iparkodnia kéne

Andrej Danko házelnök, az SNS elnöke kedden ismét hangsúlyozta, hogy Szlovákiában „van igény vállalati lakásokra”, és hogy azok megépítésének támogatásáról már megállapodásra jutott a Klub 500 (Szlovákia 500 legnagyobb munkaadóját tömörítő) csoporttal és a szakszervezetekkel. A gond az, hogy a parlamentben nincs elég támogatottsága az SNS javaslatának. Danko emiatt Pellegrinit tette felelőssé.

A vállalati lakások építését az SNS elképzelés szerint az állam támogathatná. A legalább 50 főt foglalkoztató cégek esetében, ha vállalati lakóházat építenének, az ingatlant 6 év alatt leírhatnák. Egy lakás nem lehetne nagyobb 100 négyzetméternél, és tíz év után lehetne őket eladni. Licittel vagy a szakszervezetekkel kötött megállapodás keretében lehetne meghatározni a bérleti díj nagyságát.

Az SNS a javaslatot a parlament októberi ülésén már beterjesztette, azonban a Most-Híd nem támogatta. Danko ma amiatt panaszkodott, hogy a választások közeledtével a politikusok nem törődnek az emberekkel és nem használják ki a választásokig hátralévő időt új kezdeményezésekhez. Mindezért Peter Pellegrinit tette felelőssé.

Hírdetés

„A kormányfőnek az év végéig iparkodnia kell”

mondta.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »