Danko és Pellegrini tisztázta egymással a koalíció működését érintő kérdéseket

Danko és Pellegrini tisztázta egymással a koalíció működését érintő kérdéseket

Ha valaki azt várta, hogy veszekedés lesz a koalícióban, akkor az jobb, ha észhez tér. Ezt Andrej Danko, az SNS elnöke jelentette ki a Peter Pellegrinivel (Smer-SD) folytatott tárgyalás után. Hozzátette: A kormánykoalícióban nincs szó nézeteltérésről a rendőrség vezetését illetően, de vannak olyan dolgok, melyek a koalíció normális működését érintik. Személyi kérdésekről nem volt szó.

Pellegrini szerint az, ami az SNS és közte történt, csupán az elmúlt napok hektikusságának volt az eredménye. „Félreértés vagy tájékozatlanság érzése alakulhatott ki. De a tárgyalás barátságos, konstruktív és szakmai volt. Biztosítottam az SNS-t arról, hogy számomra a kormányprogram teljesítése a legfontosabb. Biztosítottam az SNS-t arról, hogy nem szándékozom változtatni Szlovákia külpolitikai orientációján, amely egyértelműen Európa-párti. És biztosítottam őket, hogy a keleti szomszédjainkhoz való hozzáállásunkon sem változtatunk, mert korrekt viszonyra van szükségünk keleti irányban is” – mondta a kormányfő. Hozzátette: A találkozóról úgy távozik, hogy nem maradtak nyitott kérdések, és feszültség sem. Készen áll arra, hogy a Most-Híddal is találkozzon. 
 

Hírdetés

A találkozón a közelgő önkormányzati választásokról is szó volt, amelyek a kommunikáció további javítását követelik meg. Pellegrini elmondta: Érdemes lesz átgondolni, hogy a koalíció hogyan fog hozzáállni az önkormányzati választásokhoz. „Független képviselők áradatával számolhatunk, ezenkívül az ellenzék tábora is ott van. Még nem döntöttünk, hogy egész Szlovákiában együttesen lépünk-e fel, de van abban logika, hogy regionális szinten is segítsük egymást” – tette hozzá. 
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »