Danko és Matovič egy kottából énekel

Danko és Matovič egy kottából énekel

A zsugorodó választótáborát az SNS és az OĽaNO is határozott jobboldali propagandával próbálja növelni. A két párt ígéretei között egyre kisebb a különbség, az OĽaNO azonban kizártnak tartja a választás utáni együttműködést az SNS-szel.

A jövő évi parlamenti választást követően legszívesebben egyedül alakítanék kormányt, de ha ez nem sikerül, akkor is egy olyan kormányért fogok harcolni, amely megállítja a liberális Progresszív Szlovákia előretörését, olyan Szlovákiát szeretnék, amely Kaczynski és Orbán vízióján alapul – ismerte el a TA3 hírtelevízió hétvégi vitaműsorában Andrej Danko.

Az SNS elnöke kritizálta a pártok népszerűségét mérő felméréseket is, ezekkel ugyanis szerinte üzletelnek. Danko a Hídnak is odaszúrt, mondván, „nem lehetünk koalícióban egy olyan párttal, amelyből mindennap távozik egy képviselő”.

Ennek ellenére tagadta, hogy a koalícióban bármilyen problémák lennének. Az SNS elnöke azt is megemlítette, hogy beszélt Robert Ficóval azon ominózus kijelentése után, amelyben a Smer elnöke kiállt a romák elleni rasszista kijelentései miatt elítélt Kotleba-párti Milan Mazurek mellett. Danko szerint Fico megmagyaráztanekiazesetet,ésőezt elfogadta, kizárta ugyanakkor a jövőbeli együttműködést Marian Kotleba pártjával.

Hírdetés

„Nem lépünk be olyan kormányba, amely tervbe venné a homoszexuális párok regisztrált partnerségének az elismerését, és lehetővé tenné az ilyen pároknak a gyermekek örökbefogadását, liberalizálná a drogpolitikát, felszámolná az eddig meghozott szociális intézkedéseket, vagy változtatna az ország bevándorlási politikáján”

– ezt már nem Danko, hanem Igor Matovič mondta a hétvégén.

Az OĽaNO elnöke vasárnap az adócsalásért elítélt Ladislav Bašternák által építtetett Bonaparte villa előtt tartott sajtótájékoztatót, abból az alkalomból, hogy a villa egyik lakója, Robert Fico vasárnap ünnepelte az 55. születésnapját.

Matovič kikelt a Progresszív Szlovákia és a KDH túlzott liberalizmusa ellen is, az együttműködést azonban csak a Smerrel, az SNS-szel és Kotleba pártjával zárta ki.

(TASR, mi)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »