Daniel Lipšic rágalmazás miatt feljelenti Peter Tóthot

Daniel Lipšic ügyvéd feljelenti Peter Tóthot rágalmazás miatt. Erről a közösségi hálón tájékoztatott kedden. Tóth szerint Lipšic a Kuciak-gyilkosság ügyiratából származó információkat szivárogtathatott ki.

„Soha nem szivárogtattam az újságíróknak információkat az ügyiratból. Peter Tóth vallomásáról nem is tudtam. Éppen ellenkezőleg, a nyomozás kezdete óta többször is figyelmeztettem a felügyelő ügyészeket az információk kiáramlására. Így történt az első razzia előtti napon is, amikor néhány újságíró már előre tudta az akció időpontját. Több alkalommal beszéltem az újságírókkal is, hogy az információkat, melyekkel rendelkeznek, ne tegyék közzé, hogy ne kerüljön veszélybe a nyomozás” – mondta Lipšic,

aki szerint Tóth el akarja kerülni a felelősségre vonást, és ezért folytat több lejárató kampányt is.

Hírdetés

Peter Tóth a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) kémelhárításának volt főnöke, akit a Denník N napilap információi szerint Marian K. vállalkozó legalább fél évig fizetett azért, hogy több újságírót is megfigyeljen. Tóth erről állítólag maga vallott a rendőrségen, ahol önként jelentkezett, miután elfogták a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottait.

Tóth cáfolta és hamisnak nevezte a napilap információit. Felvetette, hogy a cikk szerzőjének forrása Lipšic, a károsultak ügyvédje lehetett. Azt állította továbbá, hogy az ügyiratban nem szerepel a nevére szóló, általa aláírt beismerő vallomás, mivel ilyen nem is létezik.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »