Dãncilã szerint a PSD-ben senki sem aggódik a bizalmatlansági indítvány miatt

Dãncilã szerint a PSD-ben senki sem aggódik a bizalmatlansági indítvány miatt

A szociáldemokrata törvényhozók jelen lesznek a bizalmatlansági indítvány szavazásán, de nem fognak voksolni, jelentette be Viorica Dăncilă kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerda este.

„A PSD jelen lesz a teremben, nem fog szavazni. Nekik (az ellenzĂŠknek – szerk. megj.) biztosĂ­taniuk kell a 233 igen szavazatot. Mi biztosĂ­tjuk a kvĂłrumot, mivel mi azt akartuk, hogy ezt az indĂ­tvĂĄnyt sokkal korĂĄbban bocsĂĄssuk mĂĄr voks alĂĄ. LĂĄttuk, hogy az ellenzĂŠk meg szeretnĂŠ buktatni a kormĂĄnyt, de amikor azt mondtuk, legyen szombaton a voks, lĂĄttuk, hogy ugyanaz az ellenzĂŠk, amely azelőtt azt hangoztatta, hogy ezzel a kormĂĄnnyal minden egyes nap csak vesztesĂŠg, nem akarta. Én ezt megĂŠrtem, szombaton ĂŠs vasĂĄrnap nem szokĂĄs dolgozni. De akkor hogyan akarnak kormĂĄnyozni, ha szombaton ĂŠs vasĂĄrnap nem hajlandĂłk dolgozni? (…) Azt is lĂĄttam, hogy ĂśrĂźltek, hogy kĂśzel egy hĂŠttel elhalasztĂłdott az indĂ­tvĂĄny vitĂĄja. Mi akkor a cĂŠlja ennek ĂŠs mit akarnak valĂłjĂĄban?” – fejtegette Viorica Dăncilă az Antena 3 mĹąsorĂĄban.

Arra a kĂŠrdĂŠsre, hogy jelenleg milyen a hangulat a PSD-ben, a kormĂĄnyfő Ă­gy vĂĄlaszolt: „Nem feszĂźlt. Egy ĂłrĂĄval ezelőtt (az Antena 3 mĹąsora előtt – szerk. megj.) talĂĄlkoztam a szenĂĄtorokkal ĂŠs kĂŠpviselőkkel, mindannyian nyugodtak vagyunk, minden lehetsĂŠges forgatĂłkĂśnyvet szĂĄmba vettĂźnk, bĂĄr mind Ăşgy gondoljĂĄk, hogy az indĂ­tvĂĄny nem fog ĂĄtmenni a parlamenten”.

Hírdetés

A parlament plénuma csütörtökön vitatja meg és bocsátja szavazás alá a Románia újjáépítéséhez sürgősen meneszteni kell a Dăncilă-kormányt! címet viselő bizalmatlansági indítványt, amelyet 237 törvényhozó írt alá a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség, a Népi Mozgalom Párt, a Pro Románia, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a nemzeti kisebbségek soraiból, illetve Ludovic Orban liberális elnök szerint két szociáldemokrata is.

Ahhoz, hogy a bizalmatlansági indítványt elfogadja a parlament, 233 szavazatra van szükség a szenátus és képviselőház együttes ülésén. A szavazás titkos, golyókkal zajlik. (agerpres)

NyitĂłkĂŠp: deBanat.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »