Dãncilã az elsõ exit poll eredmények után: néha a férfiak is sírnak

Dãncilã az elsõ exit poll eredmények után: néha a férfiak is sírnak

A mi harcunk RomĂĄniĂĄĂŠrt van, ĂŠs a mĂĄsodik fordulĂłban kerĂźltĂźnk az Ăśsszes kritika ĂŠs PSD-ellenes, Viorica Dăncilă-ellenes kampĂĄny dacĂĄra – nyilatkozta Viorica Dăncilă, a SzociĂĄldemokrata PĂĄrt (PSD) ĂĄllmfőjelĂśltje azt kĂśvetően, hogy az első exit poll eredmĂŠnyek szerint neki kell megmĂŠrkőznie Klaus Johannis ĂĄllamfővel az elnĂśkvĂĄlasztĂĄs mĂĄsodik fordulĂłjĂĄban.

Az egykori miniszterelnök arra kérte azokat, akik nem a jelenlegi államfőre szavaztak az első körben, hogy szavazzanak rá a második fordulóban.

„Mindazok, akik egy mĂĄsik alternatĂ­vĂĄt szerettek volna, remĂŠlem, hogy velĂźnk tartanak majd, ĂŠs egyĂźtt megnyerjĂźk a vĂĄlasztĂĄsokat. A szavazatok a bizalmat mutatjĂĄk, ĂŠs segĂ­tenek abban, hogy folytassuk a vĂĄlasztĂĄsi kampĂĄnyt. (…) Ilyen a demokrĂĄcia, minden politikai pĂĄrtnak el kell mondania az ĂĄllĂĄspontjĂĄt. A mi harcunk RomĂĄniĂĄĂŠrt van. RemĂŠlem, hogy a szavazatok, amelyeket ma kaptunk, megsokszorozĂłdnak majd a mĂĄsodik fordulĂłban” – nyilatkozta az egykori miniszterelnĂśk.

Hírdetés

Arra a kĂŠrdĂŠsre, hogy sĂ­rt-e a mai nap folyamĂĄn, azt nyilatkozta Dăncilă, hogy: „Nem sĂ­rtam. Lehet a fĂŠrfiak sĂ­rtak. NĂŠha a fĂŠrfiak is sĂ­rnak”.

A PSD elnöke köszönetet mondott a párt azon polgármestereinek, akik az ő támogatására buzdították a választópolgárokat.

Az első exit-poll eredmények szerint Klaus Johannis államfő nyerte az elnökválasztások első fordulóját a szavazatok 39 százalékával, és mivel nem sikerült a szavaztok több mint felével győznie, így két hét múlva, november 24-én második fordulóra fog sor kerülni, ahol feltehetőleg Viorica Dăncilă lesz a kihívója, aki az első exit-poll eredmények szerint a szavazatok 22,5 százalékát gyűjtötte be az első körben.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a szavazatok 3,9 százalékát kapta, ez jobb eredmény az öt évvel ezelőtti 3,47 százalékhoz képest.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »