Dan Barna szerint a polgármester-választás ügyében is a felelõsségvállalást kellett volna választania a kormánynak

A kormánynak a polgármester-választás ügyét is a sürgősségi eljárással megoldandó ügyek listájára kellett volna tennie, tekintve, hogy már csupán egy fél év van hátra a helyhatósági választásokig, vélte Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

“ÜdvĂśzlĂśm a kormĂĄny azon dĂśntĂŠsĂŠt, hogy felelőssĂŠgvĂĄllalĂĄssal meg akar oldani nĂŠhĂĄny sĂźrgős dolgot. JĂł lett volna azonban felvenni a sĂźrgőssĂŠgi eljĂĄrĂĄssal megoldandĂł Ăźgyek listĂĄjĂĄra a polgĂĄrmesterek megvĂĄlasztĂĄsĂĄnak ĂźgyĂŠt is. Egy fĂŠlĂŠv van mĂŠg hĂĄtra a helyhatĂłsĂĄgi vĂĄlasztĂĄsokig, ĂŠs mĂŠg mindig nem szĂźlettek intĂŠzkedĂŠsek a jelenlegi tĂśrvĂŠny kijavĂ­tĂĄsĂĄra, amely elbĂĄtortalanĂ­tja a szavazĂłk rĂŠszvĂŠtelĂŠt a vĂĄlasztĂĄson ĂŠs kĂźlĂśnbĂśző ĂŠrdekcsoportok birtokĂĄvĂĄ vĂĄltoztatja a helyi kĂśzĂśssĂŠgeinket” – Ă­rta Barna szombati Facebook-bejegyzĂŠsĂŠben.

Hírdetés

Ludovic Orban miniszterelnĂśk pĂŠnteken kĂśzĂślte, hogy a kormĂĄny felelőssĂŠget fog vĂĄllalni a parlament előtt egy tĂśrvĂŠnytervezet-csomagĂŠrt, amely az igazsĂĄgĂźgyi tĂśrvĂŠnyek mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄt, a 2019/51-es sĂźrgőssĂŠgi kormĂĄnyrendelet eltĂśrlĂŠsĂŠt (amely rĂŠvĂŠn lehetővĂŠ vĂĄlik az iskolĂĄba valĂł ingĂĄzĂĄs kĂśltsĂŠgeinek megtĂŠrĂ­tĂŠse) ĂŠs a kĂśltsĂŠgvetĂŠsi plafon tĂśrvĂŠnyĂŠt tartalmazza. A kabinet ugyanakkor felelőssĂŠget fog vĂĄllalni a parlament előtt a 114-es sĂźrgőssĂŠgi kormĂĄnyrendelet ‘minden katasztrofĂĄlis előírĂĄsĂĄnak’ eltĂśrlĂŠsĂŠĂŠrt.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »