Dan Barna: bizonyos érdekcsoportokat zavart a leváltott egészégügyi miniszter

Dan Barna: bizonyos érdekcsoportokat zavart a leváltott egészégügyi miniszter

Dan Barna miniszterelnök-helyettes, az USR-PLUS társelnöke szerint Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert ‘aljas támadások’ érik, mivel az egészségügyi ágazatban olyan érdekcsoportok vannak, amelyeket Voiculescu „kezd zavarni”.

Hírdetés

Barna úgy nyilatkozott a román közszolgálati televízió (TVR) kedd esti műsorában, hogy az egészségügy évek óta egy korrupt rendszer, amelyben egyes ‘becsontosodott’ elemeket kezd zavarni a jelenlegi miniszter, Vlad Voiculescu, ezért meg akarnak szabadulni tőle.

Az USR PLUS társelnöke többek közt a megyei egészségügyi pénztárak vezetésére kiírt versenyvizsgákat és a kulcsfontosságú gyógyszerek listáját említette „zavaró” jelenségekként, amelyek miatt az egészségügyi tárca vezetője ‘egyes számú közellenséggé vált’ többek szemében.

Dan Barna azt is kijelentette: jelen pillanatban Vlad Voiculescu a lehető legmegfelelőbb ember az egészségügyi minisztérium élére, aki három hónapja olyan ‘rendkívüli nyomás” alatt dolgozik, amit a politikai osztályból csak nagyon kevesen tudnának elviselni.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »